A polipot alaposan tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Egy tálban keverjük össze a tojást, lisztet, szójaszószt és a finomra reszelt gyömbért.
A polipot először forró vízben blansírozhatjuk, hogy megpuhuljon, de vigyázz, ne főzd túl, mert kemény lesz!
A zöldhagymát vágjuk fel apróra, és keverjük bele a tojásos keverékbe, majd adjunk hozzá egy csipet borsot és szezámmagot.
A zöldhagymát nem érdemes túl apróra vágni, hogy megmaradjon az íze és az állaga a kész ételben.
A polipdarabokat helyezd a keverékbe, ügyelve arra, hogy jól be legyenek vonva a tésztás masszába.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben rá tudjon tapadni a polipra.
Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben. Amikor az olaj elég forró, óvatosan helyezzük bele a polipokat, és süssük őket aranybarnára, kb. 3-4 perc alatt.
A megfelelő hőmérséklet az olajnak segít abban, hogy a polip kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.
Miután kisültek, helyezd a polipokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
A papírtörlőn való pihentetés segít abban, hogy a polip ne legyen túl zsíros.
Tálald a megsült satsuma-age polipot egy kis nori lapra, és szórj rá szezámmagot és apróra vágott zöldhagymát. Tálald melegen.
A nori papír extra umami ízt ad a polipnak, és jól kiegészíti a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.