Satsuma-age polip aranybarna, ropogós falatokként tálalva

Satsuma-age polippal

A satsuma-age egy hagyományos japán étel, amelyet általában halból készítenek. Az eredeti recept az oszakai régióból származik, és hamar népszerűvé vált a japán utcai étkezések világában. A polippal készült változat egy különleges twistet ad az ételnek, amelyet a ropogós tészta és a fűszeres ízek gazdagítanak. A szószokkal és zöldségekkel való tálalás különlegessé teszi a satsuma-age-t, így nemcsak ízletes, hanem látványos étkezési élményt is nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Polip
2 db Tojás
100 g Liszt
2 ek. Szójaszósz
2 szál Zöldhagymák
1 ek. Szezámmag
1 tk. Jengibre (gyömbér)
500 ml Sütőolaj
1 db Nori
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A polipot alaposan tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Egy tálban keverjük össze a tojást, lisztet, szójaszószt és a finomra reszelt gyömbért.

    A polipot először forró vízben blansírozhatjuk, hogy megpuhuljon, de vigyázz, ne főzd túl, mert kemény lesz!

    2

    A zöldhagymát vágjuk fel apróra, és keverjük bele a tojásos keverékbe, majd adjunk hozzá egy csipet borsot és szezámmagot.

    A zöldhagymát nem érdemes túl apróra vágni, hogy megmaradjon az íze és az állaga a kész ételben.

    3

    A polipdarabokat helyezd a keverékbe, ügyelve arra, hogy jól be legyenek vonva a tésztás masszába.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben rá tudjon tapadni a polipra.

    4

    Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben. Amikor az olaj elég forró, óvatosan helyezzük bele a polipokat, és süssük őket aranybarnára, kb. 3-4 perc alatt.

    A megfelelő hőmérséklet az olajnak segít abban, hogy a polip kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.

    5

    Miután kisültek, helyezd a polipokat papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    A papírtörlőn való pihentetés segít abban, hogy a polip ne legyen túl zsíros.

    6

    Tálald a megsült satsuma-age polipot egy kis nori lapra, és szórj rá szezámmagot és apróra vágott zöldhagymát. Tálald melegen.

    A nori papír extra umami ízt ad a polipnak, és jól kiegészíti a fűszeres ízeket.