A satsumaimot hámozd meg, és vágd fel vékony szeletekre, körülbelül 1 cm vastagságúra.
A szeleteknek nem kell tökéletesen egyformának lenniük, de próbálj meg egyenletesen vágni őket, hogy egyformán süljenek.
Egy tálban keverd össze a búzalisztet, rizslisztet és a csipet sót. Ügyelj arra, hogy ne legyenek csomók a lisztben.
A rizsliszt extra ropogós textúrát ad a tempurának, így ne hagyd ki belőle.
Egy másik tálban verj fel egy tojást, majd add hozzá a jéghideg vizet, és keverd jól össze.
A hideg víz segít abban, hogy a tempura tészta könnyű és ropogós legyen.
A lisztkeveréket lassan add hozzá a tojásos vízhez, és keverd meg gyorsan, hogy ne legyen túl sima. A tészta legyen enyhén darabos, így lesz igazán ropogós.
Ne keverd túl a tésztát, mert így a tempura nem lesz elég levegős.
A forró olajban, amelyet 180 °C-ra melegítünk, süsd ki a satsumaimo szeleteket. Helyezd őket a forró olajba, és 2-3 perc alatt süsd aranybarnára.
Ha túl sokat teszel a serpenyőbe egyszerre, akkor az olaj hőmérséklete csökkenhet, így ne zsúfold túl a serpenyőt.
Amikor a satsumaimo szeletek szépen megpirultak, szedd ki őket az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.
A tempura tálalása előtt érdemes egy kicsit pihentetni, hogy a maradék olaj is eltávozzon.
Tálald a satsumaimo tempurát friss citromlével vagy egy kis szójaszósszal.
A friss citromlé kiemeli a tempura édességét, de a szójaszósz sós íze is jól illik hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.