Satsumaimo tempura frissen tálalva, ropogós és aranybarna

Satsumaimo tempura

A Satsumaimo tempura egy hagyományos japán étel, amely az édesburgonya ropogós tempura tésztában történő sütésével készül. Az étel az egyszerűsége mellett ízletes és ropogós, és kiválóan illik a japán konyhához. A tempura étkezés során nemcsak az ízét élvezhetjük, hanem az elkészítésének gyorsaságát is. A satsumaimo édessége tökéletesen illik a ropogós tésztához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Satsumaimo (édesburgonya)
100 g Búzaliszt
50 g Rizsliszt
1 db Tojás
150 ml Jégvíz
1 csipet
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A satsumaimot hámozd meg, és vágd fel vékony szeletekre, körülbelül 1 cm vastagságúra.

    A szeleteknek nem kell tökéletesen egyformának lenniük, de próbálj meg egyenletesen vágni őket, hogy egyformán süljenek.

    2

    Egy tálban keverd össze a búzalisztet, rizslisztet és a csipet sót. Ügyelj arra, hogy ne legyenek csomók a lisztben.

    A rizsliszt extra ropogós textúrát ad a tempurának, így ne hagyd ki belőle.

    3

    Egy másik tálban verj fel egy tojást, majd add hozzá a jéghideg vizet, és keverd jól össze.

    A hideg víz segít abban, hogy a tempura tészta könnyű és ropogós legyen.

    4

    A lisztkeveréket lassan add hozzá a tojásos vízhez, és keverd meg gyorsan, hogy ne legyen túl sima. A tészta legyen enyhén darabos, így lesz igazán ropogós.

    Ne keverd túl a tésztát, mert így a tempura nem lesz elég levegős.

    5

    A forró olajban, amelyet 180 °C-ra melegítünk, süsd ki a satsumaimo szeleteket. Helyezd őket a forró olajba, és 2-3 perc alatt süsd aranybarnára.

    Ha túl sokat teszel a serpenyőbe egyszerre, akkor az olaj hőmérséklete csökkenhet, így ne zsúfold túl a serpenyőt.

    6

    Amikor a satsumaimo szeletek szépen megpirultak, szedd ki őket az olajból, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.

    A tempura tálalása előtt érdemes egy kicsit pihentetni, hogy a maradék olaj is eltávozzon.

    7

    Tálald a satsumaimo tempurát friss citromlével vagy egy kis szójaszósszal.

    A friss citromlé kiemeli a tempura édességét, de a szójaszósz sós íze is jól illik hozzá.