Keverd össze az apróra vágott fésűkagylót az újhagymával, gyömbérrel és fokhagymával. Add hozzá a szójaszószt és a szezámolajat, majd lazán keverd össze, hogy a kagyló textúrája megmaradjon. TIPP: A fésűkagyló enyhe édessége miatt ne sózd túl a tölteléket.
A fésűkagylót ne aprítsd túl finomra, hogy érezhető legyen a textúrája.
Tölts minden gyoza tésztalap közepére egy teáskanálnyi kagylós tölteléket. A szélét nedvesítsd meg vízzel, hajtsd félbe és csípd össze, csipkésen zárva. TIPP: Ne nyomd túl erősen, hogy ne törjön át a tészta.
A tésztát óvatosan kezeld, mert a kagylós töltelék miatt könnyebben szakadhat.
Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts olajat, és tedd bele a gyozákat úgy, hogy ne érjenek össze. Pirítsd 2 percig, míg az aljuk aranybarna lesz.
Fontos a tapadásmentes serpenyő, különben leragadnak a gyozák.
Öntsd hozzá a vizet, fedd le, és párold 5 percig, amíg a kagyló teljesen átfő. Ezután vedd le a fedőt, és süsd még 1 percig ropogósra.
A kagyló hamar megfő, ne párold túl sokáig, mert gumis lesz.
Tálald szójaszószos vagy citrusos mártogatóval, friss újhagymával megszórva. TIPP: A citruslé (pl. yuzu vagy lime) még jobban kiemeli a kagyló finom aromáját.
A wasabi is jól illik a kagylóhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.