Seafood Gyoza tálalva tengeri töltelékkel és szójaszószos mártogatóval

Seafood Gyoza – vegyes tengeri herkentyűkkel

A Seafood Gyoza különleges japán étel, amely ötvözi a gyoza hagyományos elkészítési módját a friss tengeri alapanyagok gazdag ízvilágával. A gyoza eredetileg kínai eredetű étel, de Japánban a saját technikájukkal – pirítás és párolás kombinációjával – tették egyedivé. A tengeri töltelék új szintre emeli ezt a klasszikust. A garnéla, tintahal és fehér húsú halak együttese harmonikusan egészíti ki egymást, miközben a gyömbér és fokhagyma intenzív aromái mélyítik az ízt. A szójaszósz és szezámolaj tovább gazdagítja a tengeri karaktert, míg a ropogósra pirított tészta textúrája tökéletes kontrasztot ad. Ez a gyoza változat kiváló választás előételként vagy akár főfogásként is egy könnyed ázsiai vacsorához. Párosíthatod egy tál miso levessel vagy zöld salátával, mártogatóként pedig próbáld ki citromos vagy csípős szójaszószos mártással – így még komplexebb ízélményben lesz részed.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tésztalap
100 g Tisztított garnéla (apróra vágva)
80 g Tintahal vagy kalmár (apróra vágva)
70 g Fehér húsú hal (pl. tőkehal, finomra vágva)
1 szál Újhagyma (apróra vágva)
5 g Gyömbér (reszelt)
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
100 ml Víz (pároláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze az apróra vágott garnélát, tintahalat és fehér húsú halat. Add hozzá az újhagymát, reszelt fokhagymát és gyömbért, majd locsold meg szójaszósszal és szezámolajjal. Keverd össze alaposan. TIPP: A tengeri alapanyagokat jól csepegtesd le, hogy a töltelék ne legyen túl nedves.

    A tenger gyümölcseit előzőleg párold meg enyhén, hogy kevesebb vizet engedjenek sütés közben.

    2

    Töltsd meg a gyoza tésztalapokat egy teáskanálnyi töltelékkel. Nedvesítsd meg a széleket, hajtsd félbe, és nyomd össze csipkésen, hogy jól záródjon. TIPP: Ügyelj rá, hogy ne legyen túl sok töltelék, mert könnyen kifolyhat.

    A tésztát óvatosan nyújtsd ki, ha saját készítésű, hogy ne legyen túl vastag vagy vékony.

    3

    Forrósíts fel olajat egy tapadásmentes serpenyőben, helyezd bele a gyozákat, és süsd őket, míg az aljuk aranybarna lesz (kb. 2 perc).

    Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor nem sülnek egyenletesen.

    4

    Önts hozzá vizet, fedd le, és párold 5 percig közepes lángon. Ezután vedd le a fedőt, és süsd további 1 percig, hogy ropogós legyen az alja.

    A párolás segít, hogy a tenger gyümölcsei teljesen megfőjenek.

    5

    Tálald szójaszószos vagy citromos-ecetes mártogatóval, friss újhagymával megszórva. TIPP: Egy kevés chiliolaj vagy lime-lé feldobja a tengeri ízeket.

    A gyömbéres szójaszósz is remekül passzol hozzá.