Egy tálban keverd össze az apróra vágott garnélát, tintahalat és fehér húsú halat. Add hozzá az újhagymát, reszelt fokhagymát és gyömbért, majd locsold meg szójaszósszal és szezámolajjal. Keverd össze alaposan. TIPP: A tengeri alapanyagokat jól csepegtesd le, hogy a töltelék ne legyen túl nedves.
A tenger gyümölcseit előzőleg párold meg enyhén, hogy kevesebb vizet engedjenek sütés közben.
Töltsd meg a gyoza tésztalapokat egy teáskanálnyi töltelékkel. Nedvesítsd meg a széleket, hajtsd félbe, és nyomd össze csipkésen, hogy jól záródjon. TIPP: Ügyelj rá, hogy ne legyen túl sok töltelék, mert könnyen kifolyhat.
A tésztát óvatosan nyújtsd ki, ha saját készítésű, hogy ne legyen túl vastag vagy vékony.
Forrósíts fel olajat egy tapadásmentes serpenyőben, helyezd bele a gyozákat, és süsd őket, míg az aljuk aranybarna lesz (kb. 2 perc).
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor nem sülnek egyenletesen.
Önts hozzá vizet, fedd le, és párold 5 percig közepes lángon. Ezután vedd le a fedőt, és süsd további 1 percig, hogy ropogós legyen az alja.
A párolás segít, hogy a tenger gyümölcsei teljesen megfőjenek.
Tálald szójaszószos vagy citromos-ecetes mártogatóval, friss újhagymával megszórva. TIPP: Egy kevés chiliolaj vagy lime-lé feldobja a tengeri ízeket.
A gyömbéres szójaszósz is remekül passzol hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.