Előkészületként pucold meg a tigrisrákokat, tisztítsd meg a tintahalkarikákat, szeleteld fel a shiitake gombát, reszeld le a gyömbért, és zúzd össze a fokhagymát. Vágd karikára a zöldhagymát is.
A tenger gyümölcseit érdemes felhasználás előtt hűtőben kiolvasztani, ha fagyasztottat használsz.
Egy közepes lábasban kezd melegíteni a hal alaplevet közepes lángon. Ügyelj arra, hogy ne forrald fel túlságosan, csak gyöngyözzön, hogy megmaradjanak a tengeri ízek.
Ha nincs hal alapleved, használhatsz zöldség alaplevet is, de adj hozzá egy kis halszószt a tengeri ízért.
Add hozzá a szójaszószt, a miso pasztát, a gyömbért és a fokhagymát az alapléhez. Keverd addig, amíg a miso teljesen feloldódik, így kialakul a gazdag, umamis ízprofil.
A miso pasztát először kevés alaplében keverd el, mielőtt a teljes mennyiséghez adnád, így elkerülheted a csomósodást.
Dobd bele a shiitake gombát, és főzd 5 percig. Ezután add hozzá a tintahalkarikákat és a tigrisrákot, és főzd további 3-4 percig, amíg a tengeri herkentyűk átsülnek. Tipp: ha a rák rózsaszínre vált és a tintahal fehér és ruganyos lesz, akkor elkészült.
A tenger gyümölcseit ne főzd túl, mert gumis lesznek. Addig főzd, amíg éppen csak átsülnek.
Eközben főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagolás szerint. Ha elkészült, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Cseppents rá kevés szezámolajat, és keverd át, hogy ne tapadjon össze.
A tésztát közvetlenül tálalás előtt főzd meg, hogy ne ragadjon össze.
Tedd a tésztát mély tálakba, majd öntsd rá a forró tengeri alaplevet a gombával és herkentyűkkel együtt. Ügyelj arra, hogy minden tálba egyenlően kerüljön.
A tálakat előmelegítheted, hogy a leves tovább maradjon meleg.
Tálalás előtt szórd meg zöldhagymával, tegyél rá egy fél nori lapot, és csepegtesd meg kevés szezámolajjal. TIPP: A nori ropogós marad, ha csak tálalás előtt kerül a tálra.
Adhatsz hozzá főtt tojást, bambuszrügyet vagy más kedvenc feltétet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.