Seafood ramen tálalva tengeri herkentyűkkel

Seafood Ramen (tengeri herkentyűkkel)

A tengeri ramen eredete Japán tengerparti városaihoz, például Hakodate-hez kötődik, ahol a halászat friss alapanyagai inspirálták a ramen tenger gyümölcseivel való gazdagítását. Ez a verzió különösen népszerű a Hokkaidō régióban, ahol a hideg időben egy forró, ízekben gazdag leves melegíti fel a testet és lelket. Ahogy a rák és tintahal párolódik az alaplében, a konyhát betölti a friss tenger illata, amit a gyömbér és fokhagyma tesz teljessé. A rák főzésekor ügyelj arra, hogy ne főzd túl: ha túl sokáig marad a forró lében, megkeményedik. Ugyanez igaz a tintahalra is – az ideális állag ruganyos, de nem gumis. Ez a ramen tökéletes választás ünnepi alkalmakra, különleges hétvégékre, vagy ha szeretnél lenyűgözni valakit egy izgalmas, mégis tradicionális japán fogással.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Hal alaplé
30 ml Szójaszósz
20 g Miso paszta
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
100 g Tigrisrák (pucolt)
100 g Tintahal karikák
30 g Zöldhagyma
80 g Shiitake gomba
1 db Nori lap
10 ml Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Előkészületként pucold meg a tigrisrákokat, tisztítsd meg a tintahalkarikákat, szeleteld fel a shiitake gombát, reszeld le a gyömbért, és zúzd össze a fokhagymát. Vágd karikára a zöldhagymát is.

    A tenger gyümölcseit érdemes felhasználás előtt hűtőben kiolvasztani, ha fagyasztottat használsz.

    2

    Egy közepes lábasban kezd melegíteni a hal alaplevet közepes lángon. Ügyelj arra, hogy ne forrald fel túlságosan, csak gyöngyözzön, hogy megmaradjanak a tengeri ízek.

    Ha nincs hal alapleved, használhatsz zöldség alaplevet is, de adj hozzá egy kis halszószt a tengeri ízért.

    3

    Add hozzá a szójaszószt, a miso pasztát, a gyömbért és a fokhagymát az alapléhez. Keverd addig, amíg a miso teljesen feloldódik, így kialakul a gazdag, umamis ízprofil.

    A miso pasztát először kevés alaplében keverd el, mielőtt a teljes mennyiséghez adnád, így elkerülheted a csomósodást.

    4

    Dobd bele a shiitake gombát, és főzd 5 percig. Ezután add hozzá a tintahalkarikákat és a tigrisrákot, és főzd további 3-4 percig, amíg a tengeri herkentyűk átsülnek. Tipp: ha a rák rózsaszínre vált és a tintahal fehér és ruganyos lesz, akkor elkészült.

    A tenger gyümölcseit ne főzd túl, mert gumis lesznek. Addig főzd, amíg éppen csak átsülnek.

    5

    Eközben főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagolás szerint. Ha elkészült, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Cseppents rá kevés szezámolajat, és keverd át, hogy ne tapadjon össze.

    A tésztát közvetlenül tálalás előtt főzd meg, hogy ne ragadjon össze.

    6

    Tedd a tésztát mély tálakba, majd öntsd rá a forró tengeri alaplevet a gombával és herkentyűkkel együtt. Ügyelj arra, hogy minden tálba egyenlően kerüljön.

    A tálakat előmelegítheted, hogy a leves tovább maradjon meleg.

    7

    Tálalás előtt szórd meg zöldhagymával, tegyél rá egy fél nori lapot, és csepegtesd meg kevés szezámolajjal. TIPP: A nori ropogós marad, ha csak tálalás előtt kerül a tálra.

    Adhatsz hozzá főtt tojást, bambuszrügyet vagy más kedvenc feltétet is.