A rizst öblítsd le alaposan hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Tedd egy közepes méretű tálba és önts rá 700 ml vizet. Hagyd ázni legalább 30 percig.
A rizs jól áztatása segít, hogy a főzés során könnyebben megpuhuljon.
A rizst tedd fel főzni, és főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul és a víz felszívódik. Ne kevergesd, hogy a rizs ne törjön össze!
Ha szükséges, egy kevés vizet adhatunk hozzá a főzéshez, ha a rizs még nem főtt meg teljesen.
Miután a rizs megfőtt, vedd le a tűzről. Adj hozzá a cukrot és az édes rizsborot, majd keverd össze. Az édes rizsbor segít az étel autentikus ízének elérésében.
Győződj meg róla, hogy a cukor teljesen feloldódott, hogy ne maradjanak benne kristályok.
Tálald a sekihant, és szórd meg fekete szezámmaggal. Az extra szezámmag enyhén pörkölt ízt ad, ami jól kiegészíti a rizs édességét.
A szezámmagot enyhén meg is pörkölheted egy száraz serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.