Sekihan cukorral édesítve, fekete szezámmaggal tálalva

Sekihan cukorral édesítve

A sekihan egy hagyományos japán étel, amelyet főként ünnepi alkalmakra készítenek. Eredetileg a rizst vörös babbal készítették, de ma már sokféle változata létezik, köztük az édességgel elkészített verzió is, amely a rizst cukorral és szójaszósszal ízesíti. A cukor hozzáadásával egy különleges édesség alakul ki, amely az egyensúlyt hoz a sós és édes ízek között. A fekete szezámmag gazdag íze tökéletesen kiegészíti a rizs édességét, így minden falat egy igazi ízélmény lesz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gluténmentes rizs
700 ml Víz
2 ek. Sötét szójaszósz
3 ek. Süthető édes rizsbor
50 g Cukor
1 ek. Fekete szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le alaposan hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat. Tedd egy közepes méretű tálba és önts rá 700 ml vizet. Hagyd ázni legalább 30 percig.

    A rizs jól áztatása segít, hogy a főzés során könnyebben megpuhuljon.

    2

    A rizst tedd fel főzni, és főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul és a víz felszívódik. Ne kevergesd, hogy a rizs ne törjön össze!

    Ha szükséges, egy kevés vizet adhatunk hozzá a főzéshez, ha a rizs még nem főtt meg teljesen.

    3

    Miután a rizs megfőtt, vedd le a tűzről. Adj hozzá a cukrot és az édes rizsborot, majd keverd össze. Az édes rizsbor segít az étel autentikus ízének elérésében.

    Győződj meg róla, hogy a cukor teljesen feloldódott, hogy ne maradjanak benne kristályok.

    4

    Tálald a sekihant, és szórd meg fekete szezámmaggal. Az extra szezámmag enyhén pörkölt ízt ad, ami jól kiegészíti a rizs édességét.

    A szezámmagot enyhén meg is pörkölheted egy száraz serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapj.