Egy mélyebb lábasban melegíts fel 1 evőkanál gheét közepes lángon. Add hozzá a vermicellit, és pirítsd világos aranyszínűre, miközben folyamatosan kevered, hogy ne égjen meg.
A pirítás fokozza a vermicelli ízét – ne hagyd túl sötétre, mert keserű lehet!
Öntsd hozzá a tejet, és forrald fel. Amint felforrt, vedd lejjebb a lángot, és főzd 10-12 percig, amíg a vermicelli megpuhul és a tej kissé besűrűsödik.
Használj vastag falú edényt, így elkerülheted a leégést főzés közben.
Keverd hozzá a cukrot és a porrá tört kardamomot. Főzd további 3-4 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A cukor hozzáadását mindig a végére időzítsd, így nem csapja ki a tejet.
Közben egy kis serpenyőben melegítsd fel a maradék 1 evőkanál gheét, pirítsd meg benne a kesudiókat aranybarnára, majd dobd hozzá a mazsolát is, és pirítsd, amíg felpuffad.
Külön pirítva intenzívebb ízt adnak a payasamnak – ne égesd meg, csak világosra pirítsd!
Öntsd a pirított magokat és mazsolát a kész payasam tetejére, óvatosan keverd el, majd vedd le a tűzről. Melegen vagy hidegen is tálalható.
Ha sűrűbbre szeretnéd, hagyd állni tálalás előtt 15 percet – a vermicelli tovább sűríti az állagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.