Langyosítsd meg a tejet, morzsold bele az élesztőt, majd adj hozzá 1 teáskanál cukrot. Keverd el és hagyd állni 10 percet, míg felfut – ez azt jelzi, hogy az élesztő aktív.
Soha ne használd túl meleg tejet, mert az elpusztíthatja az élesztőt.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, maradék cukrot és sót. Add hozzá a tojást és az élesztős tejet, végül az olvasztott vajat. Dolgozd össze sima, rugalmas tésztává.
Használj dagasztógépet, ha van – gyorsítja a folyamatot és egyenletesebb tésztát eredményez.
Takarva, langyos helyen keleszd a tésztát 45-60 percig, amíg kétszeresére nő. Ez idő alatt a gluténhálózat kialakul, ami levegőssé teszi a tésztát.
Helyezd a tálat egy enyhén meleg sütőbe (világítással), ahol huzatmentesen kelhet.
A megkelt tésztát borítsd lisztezett felületre, és oszd 10 egyenlő részre. Gömbölyítsd a darabokat feszesre, majd helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Pihentesd még 30 percet.
A feszes gömbök szebben sülnek és megtartják a formájukat.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Kend meg a bucik tetejét felvert tojással, majd süsd 15-18 percig, míg aranybarna nem lesz. Hűtsd ki teljesen.
Ha nem vagy biztos benne, hogy átsült, vágj ketté egyet ellenőrzésként.
Vágd le a bucik tetejét, és vájd ki a belsejük egy részét. A kivájt részt nem használjuk fel ennél a verziónál.
Használj kis kiskanalat és dolgozz óvatosan, hogy ne sérüljön a buci fala.
Verd fel a habtejszínt kemény habbá, majd forgasd bele a kókuszreszeléket. Töltsd meg ezzel a krémmel a bucikat, csillagcsöves nyomózsákkal adagolva.
A tejszín akkor ideális, ha legalább 30%-os zsírtartalmú, különben nem verődik fel rendesen.
Helyezd vissza a levágott kalapokat a tetejére, és szórd meg porcukorral.
Szitán keresztül szórd a porcukrot, így egyenletes és esztétikus lesz a végeredmény.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.