Langyosítsd meg a tejet, morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy kanál cukrot, majd hagyd állni 10 percig, hogy felfusson.
Az élesztő akkor aktív, ha a tej tetején habos réteg jelenik meg – ha ez nem történik meg, kezdd újra!
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, maradék cukrot, kardamomot és sót. Add hozzá az élesztős tejet, az enyhén felvert tojást és az olvasztott vajat, majd dagaszd sima, rugalmas tésztává.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és nem ragad az ujjadhoz.
Fedd le a tésztát, és keleszd meleg helyen 1 órán át, amíg a duplájára nő.
Télen helyezd a tálat langyos sütőbe vagy fűtőtest közelébe a gyorsabb kelés érdekében.
Gyúrd át a megkelt tésztát, majd oszd 12 egyenlő részre. Formázz belőlük gombócokat, helyezd sütőpapíros tepsire, takard le, és hagyd kelni további 30 percet.
A gombócokat távol helyezd el egymástól, mert sülés közben megnőnek.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A bucikat kend le egy kevés tejjel vagy felvert tojással, majd süsd őket 12–15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
A kész bucik akkor jók, ha megkopogtatva üreges hangot adnak.
Hagyd kihűlni a bucikat, majd vágj le a tetejükből egy kis sapkát. A belsejükből kanalazz ki egy kis darabot, és keverd össze a marcipánmasszával, szükség szerint kevés tejjel lágyítsd.
A marcipánmasszát robotgépben is keverheted, hogy teljesen sima legyen.
Töltsd vissza a marcipános tölteléket a bucikba. Verd fel a tejszínt a vaníliás cukorral, és nyomózsák segítségével halmozd a töltelékre. Tedd vissza a tetejüket, és szórd meg porcukorral.
A friss tejszínt ne verd túl keményre – így könnyebb lesz formázni, és nem esik össze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.