A tönkölylisztet szitáld át egy nagy tálba. Az élesztőt keverd el a langyos tejben, és hagyd pihenni 5 percig.
Használj friss élesztőt a puha tésztához, és ügyelj arra, hogy a tej ne legyen túl forró, különben az élesztő elpusztulhat.
A pihenő élesztőt öntsd a liszthez, add hozzá a cukrot, tojást, vaníliás cukrot és a sót. Kézzel vagy géppel dolgozd össze, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapsz.
A tészta akkor van kész, ha nem ragad, és könnyen formázható.
A tésztát takard le, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg duplájára nő.
Ha gyorsabban szeretnéd kelni, egy langyos, párás helyen tedd a tésztát pihenni.
Amikor a tészta megkelt, oszd el kis gombócokra, és formázd őket buci alakúra. Tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd pihenni 20-30 percig.
Ne aggódj, ha a gombócok nem teljesen egyformák, a sütés során egyenlőre nőnek.
Előmelegített, 180°C-os sütőben süsd a bunyikat 15-20 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütés során ne nyisd ki túl hamar a sütő ajtaját, hogy a bunyik szépen megkeljenek.
Míg a buci sül, készítsd el a vaníliás krémet. A tejszínt melegítsd fel, majd keverd bele a vaníliás pudingport és a porcukrot. Folyamatosan keverve főzd, amíg besűrűsödik.
A vaníliás krém sűrítéséhez ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor túlságosan kemény lesz.
Amikor a buci kihűlt, vágd fel őket, és töltsd meg a vaníliás krémmel.
A töltött bunyik akkor a legfinomabbak, ha nem túl sokáig vársz a tálalással, hogy megőrizzék frissességüket.
A vaníliás bunyikat tálald porcukorral meghintve, és élvezd a finom, puha édességet!
A tálalás előtt egy kis extra vaníliás cukorral megszórva még ínycsiklandóbb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.