Senmaizuke friss korianderrel tálalva

Senmaizuke

A Senmaizuke egy hagyományos japán étel, amelyet pácolt retekkel készítenek. Az étel friss és savanykás, és gyakran tálalják salátaként vagy köretként. A retek pácolása egyszerű és gyors, és a hozzáadott szójaszósz és rizsecet egy különleges, édes-savanyú ízt ad az ételnek. A koriander frissessége pedig különleges ízélményt biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Retek
1 tk.
1 ek. Cukor
3 ek. Rizsecet
100 ml Víz
1 ek. Shoyu (szójaszósz)
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A reteket hámozd meg, majd vékonyan szeleteld fel. A legjobb, ha a szeletek egyenletesek, így könnyen összeérnek az ízek.

    A legjobb, ha mandolint használsz a vékony szeletekhez, így egyenletesek lesznek.

    2

    A retkeket helyezd egy tálba, majd szórd meg sóval. Hagyj neki 15-20 percet, hogy levet engedjen.

    A só segít a retek levének kipréselésében, ami segít a pácolásban.

    3

    Készíts egy pácot: egy kis tálban keverd össze a cukrot, rizsecetet, vizet és szójaszószt, majd alaposan keverd el, amíg a cukor feloldódik.

    A pácot ne hagyd túl sokáig pihenni, hogy ne váljon túl erős ízűvé.

    4

    A levet engedett reteket öblítsd le hideg vízzel, hogy eltávolítsd a fölösleges sót, majd tedd őket egy tálba.

    A vízzel való öblítés után jól csepegtesd le a reteket, hogy a pác ne híguljon el.

    5

    A kész pácot öntsd rá a retkekre, és keverd jól össze, hogy minden szeletet bevonjon.

    Ha van időd, hagyd pihenni 30 percig a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    6

    A kész Senmaizuke-t friss korianderrel tálald, és kínáld friss köretként vagy salátaként.

    A koriander frissessége nagyszerűen kiegészíti a savanykás retket, és egy kis színt is ad az ételnek.