A reteket hámozd meg, majd vékonyan szeleteld fel. A legjobb, ha a szeletek egyenletesek, így könnyen összeérnek az ízek.
A legjobb, ha mandolint használsz a vékony szeletekhez, így egyenletesek lesznek.
A retkeket helyezd egy tálba, majd szórd meg sóval. Hagyj neki 15-20 percet, hogy levet engedjen.
A só segít a retek levének kipréselésében, ami segít a pácolásban.
Készíts egy pácot: egy kis tálban keverd össze a cukrot, rizsecetet, vizet és szójaszószt, majd alaposan keverd el, amíg a cukor feloldódik.
A pácot ne hagyd túl sokáig pihenni, hogy ne váljon túl erős ízűvé.
A levet engedett reteket öblítsd le hideg vízzel, hogy eltávolítsd a fölösleges sót, majd tedd őket egy tálba.
A vízzel való öblítés után jól csepegtesd le a reteket, hogy a pác ne híguljon el.
A kész pácot öntsd rá a retkekre, és keverd jól össze, hogy minden szeletet bevonjon.
Ha van időd, hagyd pihenni 30 percig a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A kész Senmaizuke-t friss korianderrel tálald, és kínáld friss köretként vagy salátaként.
A koriander frissessége nagyszerűen kiegészíti a savanykás retket, és egy kis színt is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.