Sertés galbi tálalva, szaftos hús, friss korianderrel és szezámmaggal

Sertés galbi

A sertés galbi egy hagyományos koreai étel, amely a szószok és fűszerek gazdag keverékével készül. Az étel a koreai konyha egyik legismertebb fogása, melyet otthon is könnyedén el lehet készíteni. A hús szaftos, ízletes és gazdag, ami tökéletesen illik a főtt rizshez vagy a pörkölt zöldségekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Sertés oldalas
4 ek. Szójaszósz
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Mirin
1 tk. Cukor
200 ml Víz
1 ek. Szezámmag
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertés oldalast vágd kisebb darabokra. A fokhagymát és a hagymát vágd fel apróra.

    A sertés oldalas lehetőség szerint friss legyen, hogy a hús puhább és ízletesebb legyen.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a növényi olajat, és pirítsd meg a sertéshúst minden oldalról, hogy szép aranybarna kérget kapjon.

    A hús pirítása a legfontosabb, mert ez adja meg az étel alapízét.

    3

    Add hozzá a felaprított fokhagymát, hagymát, szójaszószt, mirint, cukrot és vizet. Keverd össze és főzd közepes lángon 25-30 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Ha az alaplé túl gyorsan elpárolog, adj hozzá még egy kis vizet.

    4

    Miután a hús megpuhult, vedd le a serpenyőt a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig.

    A pihenés segít, hogy a hús szaftosabb legyen.

    5

    Tálald a sertés galbit friss korianderrel és szezámmaggal megszórva, egy adag főtt rizs vagy zöldségek kíséretében.

    A koriander frissességet ad az ételnek, míg a szezámmag extra ízt biztosít.