A sertéshúst vágd kisebb darabokra vagy csíkokra, hogy könnyen fel lehessen húzni a pálcikákra.
A sertéshúst apróbb darabokra vágva gyorsabban átsül és könnyebben felhúzható a pálcikákra.
A fokhagymát és a gyömbért reszeld le. A lime-ot facsard ki.
Friss gyömbér és lime használata javítja a satay ízét. A lime frissessége elengedhetetlen a mártásban.
Egy tálban keverd össze a szójaszószt, mogyoróvajat, lime levét, reszelt fokhagymát, gyömbért és egy kevés apróra vágott piros chilit.
A mogyoróvaj helyett egy kevés kókusztejet is hozzáadhatsz a mártás krémesebb állagához.
Tedd a sertéshúst a tálba, és alaposan keverd össze, hogy a húsdarabokat jól bevonja a pác.
Hagyd a sertéshúst legalább 30 percig pihenni a pácban, hogy átjárja az íz.
A húsdarabokat húzd fel a pálcikákra, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl sűrűn, hogy a hő egyenletesen érje őket.
A pálcikák ne legyenek túl vastagok, hogy könnyen át tudjanak sülni.
Grillrácson vagy serpenyőben, közepes hőfokon süsd a sertés pálcikákat 5-7 percig mindkét oldalon, amíg szépen meg nem pirulnak.
Ha nincs grillrácsod, akkor egy erős serpenyőt is használhatsz, hogy szépen karamellizálódjon a pác.
Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és apróra vágott korianderrel.
A koriander frissességet ad az ételnek, és a szezámmag ropogós textúrát biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.