Sertéstarja lecsóval és párolt rizzsel tálalva

Sertéstarja lecsóval és párolt rizzsel

A sertéstarja lecsóval és párolt rizzsel egy klasszikus magyar fogás, amely a hagyományos konyha egyszerűségét és gazdag ízeit ötvözi. A szaftos sertéstarja, a zamatos lecsó és a semleges rizs harmóniája egy tökéletes egytálételt eredményez. Ez az étel ideális választás a hétköznapokra, de egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. Kiválóan alkalmas arra, hogy egy családi ebéd vagy vacsora középpontjává váljon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Sertéstarja
3 db Paprika
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olaj
1 csipet
1 csipet Bors
300 g Rizs
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a sertéstarját, majd sózd és borsozd mindkét oldalát. Tedd félre pihenni, amíg előkészíted a zöldségeket.

    A húst szobahőmérsékleten hagyd pihenni legalább 15 percig a sütés előtt, így egyenletesebben fog sülni.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát. A paprikát és paradicsomot vágd kisebb darabokra.

    A lecsóhoz érdemes érett, lédús paradicsomot használni, hogy ízletesebb legyen.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a sertéstarja szeleteket mindkét oldalukon 4-5 percig, amíg aranybarna színt kapnak. Tedd félre a húst.

    Ne tegyél túl sok húst egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat és a hús párolódni fog, ahelyett, hogy pirulna. Inkább több részletben süsd.

    4

    Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig.

    A fokhagymát csak a végén add a hagymához, mert hamar megég, és keserű ízt ad az ételnek.

    5

    Add hozzá a paprikát és paradicsomot, sózd és borsozd ízlés szerint. Főzd közepes lángon 10-12 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, és egy szaftos lecsót kapsz.

    Ha savanykás a paradicsom, egy kevés cukorral ellensúlyozhatod az ízét.

    6

    Tedd vissza a sertéstarját a serpenyőbe, és párold együtt a lecsóval további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A húst fedd le a lecsóval, hogy ne száradjon ki, és az ízek jól átjárják.

    7

    Közben főzd meg a rizst: forralj fel 600 ml vizet, add hozzá a rizst, és főzd alacsony lángon 15 percig, amíg a rizs megpuhul. Szűrd le, és tartsd melegen.

    A rizst főzés előtt érdemes átmosni, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt, így pergőbb lesz.

    8

    Tálaláskor helyezd a párolt rizst a tányérokra, tedd mellé a lecsós sertéstarja szeleteket, és frissen fogyasztva kínáld.

    Díszítsd friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal a még szebb tálalásért.