Sesame ramen tahinivel, chashu hússal és főtt tojással, zöldhagymával tálalva

Sesame Ramen (szezámos alap)

A Sesame Ramen a japán konyha egyik selymes, szezámos ízvilágú változata, amely tahinivel (szezámpasztával) készül. Ez a verzió Kanto régióban terjedt el, ahol a diós aromák és a mély umami ízek ötvözete igazi különlegességet alkot. Ahogy a tahinis alaplé gőzölögve öleli körül a ramen tésztát, a chashu hús és a bamboo rügyek textúrája harmonikusan egészítik ki a krémes levet. A szezámmag enyhén roppanós textúrája a végső finomítás. Tipp: A tahini hajlamos besűrűsödni, ezért mindig keverd alaposan. Ha extra mélységet szeretnél, próbálj meg pörkölt szezámmagot használni friss őrlésből. Ez a ramen tökéletes választás azoknak, akik szeretik a gazdag, diósabb ízvilágot – melegítő, kényeztető egytálétel hűvös estékre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
870 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Csirke alaplé
2 ek. Tahini (szezámpaszta)
20 ml Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma (zúzva)
120 g Chashu sertésszelet
2 db Főtt tojás
30 g Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag
10 ml Szezámolaj
50 g Bambuszrügy (menma)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Karikázd fel a zöldhagymát, vágd félbe a főtt tojásokat, szeleteld fel a chashu húst, zúzd össze a fokhagymát, és készítsd elő a bamboo rügyeket.

    A chashu húst helyettesítheted sült sertéshússal vagy tofuval is.

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd fel a csirke alaplevet, majd add hozzá a tahinit, szójaszószt és zúzott fokhagymát. Alaposan keverd el, hogy a szezámpaszta teljesen feloldódjon.

    A tahinit először kevés alaplében keverd simára, mielőtt a többi hozzávalóhoz adnád.

    3

    Főzd a levest 6-8 percig közepes lángon. Tipp: A tahini hajlamos leülni az edény aljára, kevergesd gyakran, hogy krémes és homogén maradjon.

    Ha túl sűrű a leves, adj hozzá egy kevés alaplevet.

    4

    Közben főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd keverd át kevés szezámolajjal.

    A tésztát ne főzd túl, mert elázik a levesben.

    5

    Tedd a tésztát tálakba. Öntsd rá a forró, szezámpasztás alaplevet. Helyezd rá a chashu szeleteket, főtt tojásokat, bamboo rügyeket, és szórd meg zöldhagymával.

    A tálakat előmelegítheted, hogy a leves tovább maradjon meleg.

    6

    Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal, és locsold meg szezámolajjal. Tipp: Ez a ramen különösen jól harmonizál chili olajjal – ha szereted a pikánst, adj hozzá pár cseppet!

    A pirított szezámmag intenzívebb ízt ad.