Karikázd fel a zöldhagymát, vágd félbe a főtt tojásokat, szeleteld fel a chashu húst, zúzd össze a fokhagymát, és készítsd elő a bamboo rügyeket.
A chashu húst helyettesítheted sült sertéshússal vagy tofuval is.
Egy közepes lábasban melegítsd fel a csirke alaplevet, majd add hozzá a tahinit, szójaszószt és zúzott fokhagymát. Alaposan keverd el, hogy a szezámpaszta teljesen feloldódjon.
A tahinit először kevés alaplében keverd simára, mielőtt a többi hozzávalóhoz adnád.
Főzd a levest 6-8 percig közepes lángon. Tipp: A tahini hajlamos leülni az edény aljára, kevergesd gyakran, hogy krémes és homogén maradjon.
Ha túl sűrű a leves, adj hozzá egy kevés alaplevet.
Közben főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd keverd át kevés szezámolajjal.
A tésztát ne főzd túl, mert elázik a levesben.
Tedd a tésztát tálakba. Öntsd rá a forró, szezámpasztás alaplevet. Helyezd rá a chashu szeleteket, főtt tojásokat, bamboo rügyeket, és szórd meg zöldhagymával.
A tálakat előmelegítheted, hogy a leves tovább maradjon meleg.
Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal, és locsold meg szezámolajjal. Tipp: Ez a ramen különösen jól harmonizál chili olajjal – ha szereted a pikánst, adj hozzá pár cseppet!
A pirított szezámmag intenzívebb ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.