Sev puri mangó darabokkal, joghurttal és fűszerekkel

Sev puri mangó darabokkal

A Sev puri egy népszerű indiai utcai étel, amelyet hagyományosan ropogós puriból készítenek, és különböző fűszerekkel, joghurttal, valamint más friss hozzávalókkal tálalnak. A mangó hozzáadása egy friss és ínycsiklandó változatot eredményez, amely tökéletes a meleg nyári hónapokra. Az étel gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás előételként vagy könnyű étkezésként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Puri (kis ropogós lepény)
1 db Mango
50 g Krémsajt
100 g Joghurt
2 ek. Pudim (chili vagy tamarind szósz)
1 tk. Fűszerkeverék (bujó)
1 csokor Friss koriander
50 g Sev (ropogós tészta)
1 db Pipirok chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a purit. A puri egy kis ropogós lepény, amit készíthetsz házilag vagy boltban is vásárolhatsz.

    A puri egy alapvető hozzávaló a sev puri-ban. Ha házilag készíted, ügyelj, hogy vékonyan nyújtsd ki a tésztát, hogy ropogós legyen!

    2

    A mangót hámozd meg, és vágd kis kockákra. Tedd félre.

    A mangó friss és érett legyen, hogy a legjobb ízt hozza ki a sev puriból.

    3

    A joghurtot és krémsajtot keverd össze egy tálban. Az így kapott keveréket tedd a purik tetejére.

    A joghurt és a krémsajt keveréke lágyítja az ízeket és gazdag krémes állagot ad a sev purinak.

    4

    A mangó darabokat tedd a joghurtos keverék tetejére, és önts rá egy kis pudingot (tamárind szósz vagy chili szósz).

    A puding (tamárind szósz vagy chili szósz) édes és csípős ízeket ad a sev purinak, amelyek tökéletesen illenek a mangóhoz.

    5

    Szórd meg fűszerkeverékkel (bujó) és friss korianderrel, hogy extra ízt és színt adj az ételhez.

    A bujó fűszerkeverék gazdag ízt ad, de ha nem szereted túl fűszeresre, kevesebbet is használhatsz.

    6

    A végén szórd meg sev tésztával, és díszítsd friss korianderrel. Tálald azonnal.

    A sev tészta ropogóssá és ízletesebbé teszi az ételt, és a friss koriander csodálatos színt és ízt ad.