Arab sfiha fűszeres darált hússal

Sfiha – Arab húsos lepény

A sfiha egy hagyományos arab lepény, amely Libanonban, Szíriában és Palesztinában is népszerű. Ez a fűszeres darált húsos lepény tökéletes egy gyors étkezéshez vagy egy közös családi vacsorához. A keleti fűszerek, mint a római kömény, fahéj és pirospaprika egyedülálló, mély ízt kölcsönöznek az ételnek. A sfihát hagyományosan friss citrommal tálalják, amely kiemeli a fűszerek ízét és frissességet ad az ételnek. Ha szeretnéd felfedezni a közel-keleti konyha egyik legegyszerűbb, mégis legízletesebb fogását, a sfiha remek választás!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 37 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
400 g Darálthús (bárány vagy marha)
2 db Paradicsom
50 g Paradicsompüré
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
20 ml Citromlé
1 tk. Római kömény
1 tk. Pirospaprika
10 g Friss petrezselyem
0.5 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A tészta akkor jó, ha rugalmas és nem ragad. Ha ragad, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    2

    Amíg a tészta kel, készítsd el a feltétet. A paradicsomokat, paprikát és a vöröshagymát aprítsd finomra, a fokhagymát zúzd össze.

    A zöldségeket egyforma méretűre aprítsd, hogy egyenletesen süljenek át.

    3

    Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, majd add hozzá a darált húst. Pirítsd közepes lángon 5-7 percig, amíg kicsit megpirul.

    A darált húst ne pirítsd túl sokáig, mert kiszáradhat.

    4

    Add hozzá a paradicsompürét, az aprított paradicsomot, a paprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Fűszerezd római köménnyel, pirospaprikával, fahéjjal és petrezselyemmel. Keverd jól össze, majd önts hozzá citromlevet és főzd további 10 percig.

    A fűszereket ízlés szerint adagold. A citromlé frissességet ad a feltétnek.

    5

    A megkelt tésztát oszd kisebb adagokra, majd nyújtsd ki vékony kör alakú formára.

    A tésztát vékonyra nyújtsd, hogy átsüljön.

    6

    A tészta közepére kanalazd a fűszeres húsos keveréket, ügyelve arra, hogy a széleken maradjon hely.

    Ne tegyél túl sok feltétet a tésztára, mert akkor nem sül át rendesen.

    7

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd a sfihát 10-12 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a feltét átsül.

    Figyeld a sfihát sütés közben, mert gyorsan megéghet.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és kínálj mellé citromszeleteket. Jó étvágyat!

    A petrezselyem és a citrom még frissebbé teszi a sfihát.