A kenyérszeleteket vágd le a héjukról, és pirítsd meg őket ghee-ben (tisztított vaj). A kenyér szeleteket aranybarnára süsd, majd tedd félre őket.
A pirított kenyér legyen ropogós, hogy ne ázzon el túl gyorsan a szirupban.
A tejben oldd fel a cukrot, majd add hozzá a tejszínt és a rózsavizet. Főzd a keveréket alacsony hőmérsékleten, amíg egy kis szirup állagot nem kap.
A tejnek ne forrjon, hanem csak melegedjen fel, hogy ne égjen meg, és ne váljon túlságosan sűrűvé.
A sáfrányt oldd fel egy evőkanál meleg vízben, majd add hozzá a tejhez, hogy a szirup gyönyörű színt kapjon.
A sáfrány nemcsak színt ad, hanem gazdag ízt is, ezért érdemes vele óvatosan bánni.
A pirított kenyérszeleteket helyezd el egy tálban, és öntsd rá a kész szirupot, hogy a kenyér megszívja a folyadékot.
A szirupot lassan, egyenletesen öntsd rá a kenyérre, hogy minden szelet egyenletesen átitatódjon.
A mandulát szeleteld vékonyra, majd egy serpenyőben, ghee-ben pirítsd meg. Tedd félre.
A mandulát ne pirítsd túl, mert gyorsan megéghet. Csak egy enyhe aranybarna színt kapjon.
Tálald a Shahi Tukdát pirított mandulával a tetején, és díszítsd szárított rózsaszirommal, ha szeretnéd.
A rózsaszirom friss, virágos ízt ad az ételnek, így érdemes frissen tálalni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.