Shepherd’s pie karfiolos pĂŒrĂ©vel tĂĄlalva, burgonyapĂŒrĂ©vel a tetejĂ©n

Shepherd’s pie karfiolos pĂŒrĂ©vel

A Shepherd’s pie egy klasszikus angol Ă©tel, amely hĂșsos töltelĂ©kkel Ă©s gazdag burgonyapĂŒrĂ©vel kĂ©szĂŒlt. Az Ă©tel az angol konyha egyik legismertebb hagyomĂĄnyos fogĂĄsa, Ă©s bĂĄr többfĂ©le vĂĄltozata is lĂ©tezik, az alapja mindig a pörkölt hĂșs Ă©s a sƱrƱ pĂŒrĂ©. A Shepherd’s pie karfiolos pĂŒrĂ©vel egy Ășjabb variĂĄciĂłja, amely a burgonya helyett a karfiolpĂŒrĂ©t hasznĂĄlja, Ă­gy egy könnyebb Ă©s egĂ©szsĂ©gesebb alternatĂ­vĂĄt kĂ­nĂĄl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra 5 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 50 g Vaj
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 100 g ZöldborsĂł
⭕ 200 ml Tej
⭕ 800 g Karfiol
⭕ 500 ml FƱszeres alaplĂ©
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 1 db Tojás

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt vágd rózsáira, majd fƑzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    A karfiolt akkor ellenƑrizheted, hogy megfƑtt-e, ha egy villĂĄval könnyedĂ©n ĂĄtszĂșrhatod.

    2

    A sĂĄrgarĂ©pĂĄt Ă©s a hagymĂĄt vĂĄgd aprĂłra. A fokhagymĂĄt is zĂșzd össze.

    Ha gyorsabban szeretnĂ©d elkĂ©szĂ­teni, hasznĂĄlhatsz reszelƑt a zöldsĂ©gekhez.

    3

    Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel a vajat, Ă©s dinszteld meg rajta a hagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s sĂĄrgarĂ©pĂĄt.

    A zöldsĂ©geket addig dinszteld, amĂ­g a hagyma ĂŒvegesedni nem kezd, de ne Ă©gjenek meg.

    4

    Add hozzĂĄ a marhahĂșst, Ă©s pirĂ­tsd meg, amĂ­g barna szĂ­nt nem kap. Öntsd rĂĄ a fƱszeres alaplevet, Ă©s fƑzd 10-15 percig, amĂ­g a hĂșs puhĂĄvĂĄ vĂĄlik.

    A hĂșsnak nem szabad tĂșlfƑzni, hogy megƑrizze szaftos ĂĄllagĂĄt.

    5

    MiutĂĄn a hĂșs elkĂ©szĂŒlt, add hozzĂĄ a zöldborsĂłt, sĂłt Ă©s borsot, majd keverd jĂłl össze.

    A zöldborsĂł gyorsan megpuhul, ezĂ©rt ne fƑzd tĂșl sokĂĄig, hogy ne veszĂ­tse el a friss Ă­zĂ©t.

    6

    A fƑtt karfiolt törd össze egy villĂĄval, Ă©s keverd hozzĂĄ a tejet Ă©s a tojĂĄst, hogy krĂ©mesebb ĂĄllagot kapj.

    A karfiol pĂŒrĂ©hez hasznĂĄlhatsz egy krumplinyomĂłt a sima textĂșrĂĄĂ©rt.

    7

    A hĂșsos keverĂ©ket öntsd egy tƱzĂĄllĂł tĂĄlba, Ă©s a karfiolpĂŒrĂ©t tedd a tetejĂ©re. Egy kanĂĄl segĂ­tsĂ©gĂ©vel simĂ­tsd el.

    A karfiolpĂŒrĂ© tetejĂ©t kĂ©szĂ­theted hullĂĄmosra is, hogy szĂ©p barna kĂ©rget kapjon a sĂŒtĂ©s sorĂĄn.

    8

    180 °C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben sĂŒsd 20-25 percig, amĂ­g a teteje szĂ©p aranybarna nem lesz.

    A sĂŒtĂ©s utolsĂł 5 percĂ©ben grillezheted is, hogy mĂ©g ropogĂłsabb legyen a teteje.