Készítsd el a rizst. Forralj vizet, majd add hozzá a rizst, és főzd puhára, kb. 15-20 percig.
A rizs legyen enyhén ragadós, hogy jól tapadjon a húshoz.
A hagymát vágd vékony szeletekre, majd egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát.
A hagyma édeskés ízt ad a szósznak, és alapot biztosít a töltelék ízének.
A katsu szeleteket pirítsd meg előre. A sertéshús legyen szép aranybarna és ropogós.
A húsnak kívül ropogósnak, belül szaftosnak kell lennie.
A tojásokat verd fel, majd a szójaszószt, mirint, cukrot és vizet keverd össze egy tálban.
A tojásnak lágyan kell megfőnie, így a szósz könnyen átjárja a hús töltelékét.
A serpenyőbe tedd vissza a hagymát és add hozzá a shio kombu sózott hínárt. Öntsd rá a kész szószt, és főzd 5-7 percig.
A hínár ízletes, sós és umami ízt ad, ami tökéletes a katsudonhoz.
Amikor a hínár és hagyma összeérik a szószban, öntsd rá a felvert tojásokat, és főzd, amíg meg nem szilárdul.
Ne főzd túl a tojást, mert akkor kemény lesz. A tojásnak puhanak kell maradnia.
A kész tölteléket tedd a ropogós katsu szeletek fölé, és tálald a frissen főtt rizzsel.
A friss rizs és a gazdag, tojásos szósz tökéletes egyensúlyt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.