Shio kombu sózott hínár töltelékű katsudon, gazdag szószban tálalva

Shio kombu sózott hínár töltelékű katsudon

A Katsudon egy klasszikus japán étel, amelyet panírozott és sült sertéshús, egy lágy tojásos szósz, és rizzsel tálalnak. A Shio kombu, vagy sózott hínár, egy különleges japán fűszer, amely gazdag umami ízt ad az ételnek. A hínár és a tojás kombinációja gazdagítja a mártást, miközben a ropogós hús és a friss rizs tökéletes textúrával egészíti ki a fogást. Ez az étel minden japán étkezés alapja lehet, amely bármikor gyorsan és könnyedén elkészíthető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Katsu (panírozott és sült sertéshús)
100 g Shio kombu (sózott hínár)
200 g Rizs
2 db Tojás
1 db Hagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
200 ml Víz
1 tk. Cukor
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a rizst. Forralj vizet, majd add hozzá a rizst, és főzd puhára, kb. 15-20 percig.

    A rizs legyen enyhén ragadós, hogy jól tapadjon a húshoz.

    2

    A hagymát vágd vékony szeletekre, majd egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát.

    A hagyma édeskés ízt ad a szósznak, és alapot biztosít a töltelék ízének.

    3

    A katsu szeleteket pirítsd meg előre. A sertéshús legyen szép aranybarna és ropogós.

    A húsnak kívül ropogósnak, belül szaftosnak kell lennie.

    4

    A tojásokat verd fel, majd a szójaszószt, mirint, cukrot és vizet keverd össze egy tálban.

    A tojásnak lágyan kell megfőnie, így a szósz könnyen átjárja a hús töltelékét.

    5

    A serpenyőbe tedd vissza a hagymát és add hozzá a shio kombu sózott hínárt. Öntsd rá a kész szószt, és főzd 5-7 percig.

    A hínár ízletes, sós és umami ízt ad, ami tökéletes a katsudonhoz.

    6

    Amikor a hínár és hagyma összeérik a szószban, öntsd rá a felvert tojásokat, és főzd, amíg meg nem szilárdul.

    Ne főzd túl a tojást, mert akkor kemény lesz. A tojásnak puhanak kell maradnia.

    7

    A kész tölteléket tedd a ropogós katsu szeletek fölé, és tálald a frissen főtt rizzsel.

    A friss rizs és a gazdag, tojásos szósz tökéletes egyensúlyt ad az ételnek.