A rizst alaposan mosd meg, majd egy lábasban forrald fel 2,5 dl vízzel, és főzd puhára, kb. 15-20 perc alatt.
A rizs főzéséhez használhatsz rizsfőzőt is, így könnyebben elérheted a kívánt textúrát.
Miután a rizs megfőtt, hagyd kihűlni, hogy könnyebben formázható legyen. Az onigirihoz enyhén langyos rizs ideális.
A rizs ne legyen túl forró, mert így könnyen megéghet a kezed, de ne is legyen teljesen hideg.
A shio kombu-t és a szezámmagot alaposan keverd össze. Ezt fogod a rizsbe tölteni.
A shio kombu egy különleges tengeri ízt ad a rizsnek, így érdemes ne hagyni el!
A tengeri algát vágd apró darabokra, és ezt is add hozzá a keverékhez.
A tengeri alga nemcsak finom, hanem látványos díszítést is ad az onigirinek.
Formázz kis gombócokat a rizsből, a közepébe helyezve a shio kombu és szezámmag keverékét.
Ha nehéz a rizst formázni, egy kis vízzel nedvesítsd meg a kezed.
Minden gombócot boríts be egy-egy darab tengeri algával, hogy biztosan zárva maradjon.
Az alga tökéletesen illik a rizshez, és segít megtartani az onigirinek az alakját.
Tálald az onigiriket, és szórj rá egy kis szezámmagot a végén a finom extra ízért.
A szezámmag nemcsak finom, hanem ropogós textúrát is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.