Shio kombu sózott hínár töltelékű onigiri szezámmaggal és tengeri algával díszítve

Shio kombu sózott hínár töltelékű onigiri

Az onigiri egy tradicionális japán étel, amelyet gyakran falatozásra használnak. Ezt az ételt a friss, sózott hínárral töltött verziója teszi különlegessé. A shio kombu egy finom tengeri ízt ad a rizsnek, amit a szezámmag még gazdagabbá tesz. A tengeri alga nemcsak az ízét, hanem a textúráját is kiemeli, így ez az onigiri remek választás egy könnyű, de ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Rizs
2 ek. Shio kombu (sózott hínár)
1 lap Tengeri alga
1 dl Sós víz
1 tk. Tökmag
1 tk. Szezámmag
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd egy lábasban forrald fel 2,5 dl vízzel, és főzd puhára, kb. 15-20 perc alatt.

    A rizs főzéséhez használhatsz rizsfőzőt is, így könnyebben elérheted a kívánt textúrát.

    2

    Miután a rizs megfőtt, hagyd kihűlni, hogy könnyebben formázható legyen. Az onigirihoz enyhén langyos rizs ideális.

    A rizs ne legyen túl forró, mert így könnyen megéghet a kezed, de ne is legyen teljesen hideg.

    3

    A shio kombu-t és a szezámmagot alaposan keverd össze. Ezt fogod a rizsbe tölteni.

    A shio kombu egy különleges tengeri ízt ad a rizsnek, így érdemes ne hagyni el!

    4

    A tengeri algát vágd apró darabokra, és ezt is add hozzá a keverékhez.

    A tengeri alga nemcsak finom, hanem látványos díszítést is ad az onigirinek.

    5

    Formázz kis gombócokat a rizsből, a közepébe helyezve a shio kombu és szezámmag keverékét.

    Ha nehéz a rizst formázni, egy kis vízzel nedvesítsd meg a kezed.

    6

    Minden gombócot boríts be egy-egy darab tengeri algával, hogy biztosan zárva maradjon.

    Az alga tökéletesen illik a rizshez, és segít megtartani az onigirinek az alakját.

    7

    Tálald az onigiriket, és szórj rá egy kis szezámmagot a végén a finom extra ízért.

    A szezámmag nemcsak finom, hanem ropogós textúrát is ad az ételnek.