A fehér retket hámozd meg és vágd fel vékony szeletekre vagy karikákra.
A retek méretének megfelelően próbálj egyenletes vastagságú szeleteket vágni, hogy minden egyformán puhuljon meg.
A szeletek közé szórd a sót, és keverd el alaposan. Hagyd állni 15-20 percig, hogy a só kinyomja a retek levét.
A sózás elősegíti a retek levének kiengedését, így enyhén savanykás, roppanós lesz.
A lecsorgott levet öntsd ki, majd a retekhez add hozzá a rizsecetet, szójaszószt és cukrot. Jól keverd össze.
A rizsecet és szójaszósz keveréke egyensúlyban tartja az ízeket – ne adj hozzá túl sok cukrot, hogy megőrizze a friss, enyhén sós ízt.
Tedd a keveréket egy tálba, és pihentesd 1-2 órán át a hűtőben.
Minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek, így érdemes előre készíteni.
Tálalás előtt friss korianderrel díszítsd.
A koriander frissességet ad az ételnek, és szép színt is biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.