Shiozuke tálalva, friss korianderrel díszítve, retek szeletekkel

Shiozuke

A Shiozuke a japán konyha egyik egyszerű, de ínycsiklandó fogása, amelyet savanyú retekből készítenek. A retek édes és enyhén kesernyés íze remekül illeszkedik a só, a szójaszósz és a rizsecet fűszeres keverékéhez. Ez az étel frissítő és roppanós köret lehet sushi vagy egyéb japán fogások mellé. Japánban gyakran tálalják egyszerű, hétköznapi étkezéseken, de különleges éttermekben is megtalálható. Az étel készítése gyors és egyszerű, így akár egy könnyed előételnek is tökéletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Fehér retek
1 tk.
2 ek. Rizsecet
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér retket hámozd meg és vágd fel vékony szeletekre vagy karikákra.

    A retek méretének megfelelően próbálj egyenletes vastagságú szeleteket vágni, hogy minden egyformán puhuljon meg.

    2

    A szeletek közé szórd a sót, és keverd el alaposan. Hagyd állni 15-20 percig, hogy a só kinyomja a retek levét.

    A sózás elősegíti a retek levének kiengedését, így enyhén savanykás, roppanós lesz.

    3

    A lecsorgott levet öntsd ki, majd a retekhez add hozzá a rizsecetet, szójaszószt és cukrot. Jól keverd össze.

    A rizsecet és szójaszósz keveréke egyensúlyban tartja az ízeket – ne adj hozzá túl sok cukrot, hogy megőrizze a friss, enyhén sós ízt.

    4

    Tedd a keveréket egy tálba, és pihentesd 1-2 órán át a hűtőben.

    Minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek, így érdemes előre készíteni.

    5

    Tálalás előtt friss korianderrel díszítsd.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és szép színt is biztosít.