A csirkealaplevet öntsd egy lábasba, add hozzá a szójaszószt, felszeletelt gyömbért és zúzott fokhagymát. Forrald fel, majd alacsony lángon főzd 20 percig. Tipp: szűrd le az alaplevet, ha sima levest szeretnél.
A legjobb íz érdekében használj házi csirkealaplevet. Ha nincs időd, jó minőségű bolti alaplé is megteszi. A gyömbért és a fokhagymát ne aprítsd túl finomra, hogy könnyen el tudd távolítani szűréskor, ha szeretnéd.
A sertéshúst szeleteld fel, és forró serpenyőben kevés szezámolajon pirítsd meg, amíg aranybarna és puha lesz. Tipp: ha időd engedi, lassan süsd vagy párold, így szaftosabb lesz.
A sertéshús legyen vékonyra szeletelve, hogy gyorsan megpuhuljon. Használj magas hőfokot a pirításhoz, hogy kérges legyen a külseje, de belül szaftos maradjon. A karaj vagy a tarja is jól működik.
A tojásokat főzd lágyra (kb. 6 perc), majd hideg vízben hűtsd le, hámozd meg és vágd félbe. Tipp: adj a főzővízhez egy kevés ecetet, így könnyebb lesz meghámozni.
A tojásokat óvatosan tedd a forrásban lévő vízbe, hogy ne repedjenek meg. A jeges vizes hűtés azonnal megállítja a főzést, így a sárgája tökéletesen lágy marad. A meghámozáshoz kezdd a tojás tompábbik végénél.
A ramen tésztát főzd meg a csomagoláson leírtak szerint, majd szűrd le. Tipp: ne főzd túl, mert a forró alaplében még puhulni fog.
A ramen tésztát közvetlenül tálalás előtt főzd meg, hogy ne ragadjon össze. Ha mégis összeragadna, öblítsd le hideg vízzel. A főzővizet ne sózd, mert a tészta így könnyebben túlfő.
A tálaláshoz helyezz ramen tésztát egy tálba, önts rá az ízesített alapléből, majd tedd rá a pirított sertéshúst, félbevágott tojást és apróra vágott újhagymát. Tipp: frissen tálalva a legfinomabb – ha előre készíted, a hozzávalókat külön tárold.
A tálaláshoz melegítsd fel a tálakat, hogy a leves tovább maradjon forró. Díszítheted még a ramenet nori lappal, pácolt bambuszrüggyel vagy babcsírával is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.