Shrikhand kesudióval tálalva

Shrikhand kesudióval

A Shrikhand egy hagyományos indiai desszert, amely a friss joghurtot fűszerekkel, mint például kardamom és sáfrány, gazdagítja. A desszert gyakran kesudióval és rózsavízzel készül, amely egy különleges virágos ízt ad neki. A Shrikhandot általában édes étkezés után, vagy különleges alkalmakra fogyasztják. A lágy és krémes textúra, valamint az aromás fűszerek kombinációja felejthetetlen ízélményt biztosít.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 2 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Joghurt
50 g Kesudió
3 ek. Cukor
0.5 tk. Kardamom por
1 csipet Saffron ( sáfrány)
1 tk. Friss rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot tegyük egy tiszta szűrőbe, hogy lecsepegjen a fölösleges víz, és hagyjuk csepegni legalább 2 órán keresztül.

    A legjobb, ha a joghurtot egy éjszakán át csepegtetjük, így a textúrája simább lesz.

    2

    A kesudiót egy serpenyőben enyhén pirítsuk meg, amíg aranybarnára nem sül, majd aprítsuk fel.

    Ne pirítsd túl a kesudiót, mert akkor keserűvé válhat. Csak enyhén aranybarnára süsd.

    3

    A joghurtot tedd egy tálba, majd add hozzá a cukrot, a kardamom port és a rózsavizet. Keverd jól össze.

    A rózsavíz hozzáadása egy különleges, virágos ízt ad a Shrikhandnak, amely kellemesen frissítő.

    4

    A sáfrányt áztasd egy kis meleg vízbe, majd keverd hozzá a joghurthoz, hogy szép aranysárga színt adjon az ételnek.

    A sáfrány drága fűszer, de egy kis mennyiség is elegendő ahhoz, hogy mélyebb ízt és színt adjon.

    5

    A kesudió darabokat add hozzá a joghurthoz, és keverd jól össze.

    A kesudió hozzáadása krémes textúrát és gazdag ízt ad a Shrikhandnak.

    6

    Tedd hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek, és a Shrikhand lehűljön.

    A hideg Shrikhand még finomabb, és az ízek jobban összeérnek, ha pihennek egy kicsit.

    7

    Tálald a Shrikhandot friss gyümölcsökkel, vagy önálló desszertként.

    Friss mangó vagy bogyós gyümölcsök különösen jól illenek hozzá, és szép színt adnak az ételnek.