A joghurtot tegyük egy tiszta szűrőbe, hogy lecsepegjen a fölösleges víz, és hagyjuk csepegni legalább 2 órán keresztül.
A legjobb, ha a joghurtot egy éjszakán át csepegtetjük, így a textúrája simább lesz.
A kesudiót egy serpenyőben enyhén pirítsuk meg, amíg aranybarnára nem sül, majd aprítsuk fel.
Ne pirítsd túl a kesudiót, mert akkor keserűvé válhat. Csak enyhén aranybarnára süsd.
A joghurtot tedd egy tálba, majd add hozzá a cukrot, a kardamom port és a rózsavizet. Keverd jól össze.
A rózsavíz hozzáadása egy különleges, virágos ízt ad a Shrikhandnak, amely kellemesen frissítő.
A sáfrányt áztasd egy kis meleg vízbe, majd keverd hozzá a joghurthoz, hogy szép aranysárga színt adjon az ételnek.
A sáfrány drága fűszer, de egy kis mennyiség is elegendő ahhoz, hogy mélyebb ízt és színt adjon.
A kesudió darabokat add hozzá a joghurthoz, és keverd jól össze.
A kesudió hozzáadása krémes textúrát és gazdag ízt ad a Shrikhandnak.
Tedd hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek, és a Shrikhand lehűljön.
A hideg Shrikhand még finomabb, és az ízek jobban összeérnek, ha pihennek egy kicsit.
Tálald a Shrikhandot friss gyümölcsökkel, vagy önálló desszertként.
Friss mangó vagy bogyós gyümölcsök különösen jól illenek hozzá, és szép színt adnak az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.