Egy tálban keverd össze az apróra vágott garnélát a finomra aprított kínai kellel, újhagymával, fokhagymával és gyömbérrel. Add hozzá a szójaszószt és szezámolajat, majd jól dolgozd össze. TIPP: A garnélát késsel aprítsd, ne géppel pépesítsd, hogy megmaradjon a kellemes textúra.
A garnélát alaposan csepegtesd le, mielőtt aprítod, hogy ne legyen túl vizes a töltelék. A kínai kel helyett használhatsz káposztát is, de a kínai kel íze finomabb.
Minden gyoza tésztalap közepére helyezz egy teáskanálnyi tölteléket. A szélét nedvesítsd be vízzel, hajtsd félbe, és csípd össze, hogy jól záródjon.
A tésztalapokat tartsd nedvesen, amíg dolgozol velük, hogy ne száradjanak ki és ne repedjenek meg. A tölteléket ne rakd túl sok, mert akkor nehéz lesz lezárni a gyozát.
Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts olajat, majd tedd bele a gyozákat úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Süsd őket közepes lángon, amíg az aljuk aranybarna nem lesz (kb. 2-3 perc).
Használj magas hőfokú olajat, például repceolajat vagy napraforgóolajat. A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleteszed a gyozákat, hogy ne ragadjanak le.
Öntsd hozzá a vizet, fedd le a serpenyőt, és párold 4-5 percig, amíg a víz elpárolog és a töltelék átsül. Ezután vedd le a fedőt, és süsd még 1 percig, hogy az aljuk ismét ropogós legyen.
A víz mennyisége függ a serpenyő méretétől és a gyozák számától. A lényeg, hogy a víz ellepje a gyozák alját. Ha a víz túl hamar elpárolog, adj hozzá még egy keveset.
Tálald szójaszószos mártogatóval és frissen aprított újhagymával megszórva. TIPP: A mártogatót friss lime-lével is feldobhatod, hogy még tengerebb hangulatú legyen.
A mártogatóba tehetsz egy kevés chiliolajat is, ha szereted a csípőset. A gyozákat forrón tálald, mert akkor a legfinomabbak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.