Sinigang hússal tálalva, gazdag zöldségekkel és friss kalamansi

Sinigang hússal

A Sinigang a filippínó konyha egyik legismertebb és szeretett étke, amely egy savanyú, gazdag ízű leves, gyakran friss zöldségekkel és hússal készül. Az alapja a tamarind, amely különleges savanyú ízt ad az ételnek, és a kalamansi (vagy lime) frissessége tovább gazdagítja a levest. Ezt az ételt szinte minden filippínó család saját recept alapján készíti, és az évek során számos változata alakult ki. Az alap receptet gyakran a családi összejöveteleken és ünnepeken készítik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hús (sertés, marha vagy hal)
2 db Sárgarépa
150 g Zöldbab
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
2 db Kalamansi (vagy lime)
2 ek. Tamarind paszta
Fűszerek (babérlevél, só, bors)
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzzük fel a húst egy nagy fazékban a vízzel, és hagyjuk forrni, amíg a hús megpuhul.

    Használhatunk sertést, marhát vagy halat, attól függően, hogy milyen típusú sinigangot szeretnénk készíteni.

    2

    Amikor a hús puha, adjuk hozzá a sárgarépát és a zöldbabot, és főzzük őket 10-15 percig.

    A zöldbab és sárgarépa mindig friss, hogy még több ízt adjanak a leveshez.

    3

    Adjuk hozzá a hagymát és a paradicsomot, és főzzük további 5 percig.

    A paradicsom és hagyma segít gazdagítani a leves ízét, és javítja az alap ízharmóniát.

    4

    Keverjük bele a tamarind pasztát és a kalamansi levét, hogy friss, savanykás ízt adjunk a leveshez.

    A kalamansi helyett lime-ot is használhatunk, ha nem találunk kalamansi-t.

    5

    Fűszerezzük sóval, borssal, és babérlevéllel ízlés szerint.

    A fűszerezés legyen finom, hogy ne nyomja el a leves friss ízeit.

    6

    Főzzük a levest, amíg minden zöldség megpuhul, és a hús teljesen át van főzve.

    Ne főzzük túl sokáig, mert a zöldségek elveszítik frissességüket.

    7

    Tálaljuk forrón, friss rizs mellett.

    A Sinigangot mindig forrón tálaljuk, hogy a friss ízek a legjobban érvényesüljenek.