Sinigang sertéshússal, friss korianderrel díszítve

Sinigang sertéshússal

A Sinigang egy hagyományos filipino étel, amelyet savanyú alaplé készít, tipikusan tamarind pasztával, ami az ételnek a jellegzetes frissítő ízét adja. Az étel a közönséges háztartásokban mindennapos étkezés, de különleges alkalmakra is tökéletes választás. A sinigang más változatai is léteznek, például halas vagy marhahúsos változatok, de a sertéshúsos verzió az egyik legnépszerűbb. A tálalás során mindig friss korianderrel és lime-mal tálalják, hogy fokozzák az étel ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (lapocka vagy karaj)
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
150 g Zöldbab
1 db Fehér retek
2 db Kalamansi (vagy lime)
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Tamarind paszta
1 csipet Fűszerek (só, bors, babérlevél)
1.5 l Víz
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd kisebb darabokra, és forralj egy nagy fazékban vizet. Add hozzá a sertéshúst, és főzd közepes lángon, amíg a hús félig megpuhul, körülbelül 30 percig.

    Ha a hús feleslegesen habzik, szedd le a habot, hogy tiszta alaplevet kapj.

    2

    Tedd hozzá a felkockázott paradicsomot, a hagymát, a zöldbabot, a fehér retket és a babérlevelet. Főzd tovább, amíg minden zöldség megpuhul, körülbelül 20 percig.

    A zöldségeket nagyobb darabokra vágd, hogy ne főjenek túl gyorsan.

    3

    Add hozzá a tamarind pasztát, a szójaszószt, és ízesítsd sóval és borssal. Ha szükséges, pótold a vizet, hogy a hús és zöldségek teljesen elmerüljenek.

    A tamarind paszta adja meg az étel jellegzetes savanykás ízét, ezért ügyelj arra, hogy ne legyen túl sok belőle.

    4

    Hagyd az ételt főni, amíg a hús teljesen megpuhul, és a zöldségek puhák lesznek. Ez kb. még 30 percet vehet igénybe.

    A hús akkor lesz igazán puha, ha megfelelő időt hagyunk a főzésre, így ne kapkodj a főzési idővel.

    5

    Tálalás előtt facsard hozzá a kalamansi (vagy lime) levét, és keverd össze. Díszítsd friss korianderrel, és tálald forrón a hagyományos rizzsel.

    A lime frissítő íze tökéletesen kiegészíti a savanyú és sós ízeket, és extra frissességet ad az ételnek.