A sertéshúst vágd kisebb darabokra, és forralj egy nagy fazékban vizet. Add hozzá a sertéshúst, és főzd közepes lángon, amíg a hús félig megpuhul, körülbelül 30 percig.
Ha a hús feleslegesen habzik, szedd le a habot, hogy tiszta alaplevet kapj.
Tedd hozzá a felkockázott paradicsomot, a hagymát, a zöldbabot, a fehér retket és a babérlevelet. Főzd tovább, amíg minden zöldség megpuhul, körülbelül 20 percig.
A zöldségeket nagyobb darabokra vágd, hogy ne főjenek túl gyorsan.
Add hozzá a tamarind pasztát, a szójaszószt, és ízesítsd sóval és borssal. Ha szükséges, pótold a vizet, hogy a hús és zöldségek teljesen elmerüljenek.
A tamarind paszta adja meg az étel jellegzetes savanykás ízét, ezért ügyelj arra, hogy ne legyen túl sok belőle.
Hagyd az ételt főni, amíg a hús teljesen megpuhul, és a zöldségek puhák lesznek. Ez kb. még 30 percet vehet igénybe.
A hús akkor lesz igazán puha, ha megfelelő időt hagyunk a főzésre, így ne kapkodj a főzési idővel.
Tálalás előtt facsard hozzá a kalamansi (vagy lime) levét, és keverd össze. Díszítsd friss korianderrel, és tálald forrón a hagyományos rizzsel.
A lime frissítő íze tökéletesen kiegészíti a savanyú és sós ízeket, és extra frissességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.