Sinigang szójával, zöldségekkel tálalva

Sinigang szójával

A sinigang egy hagyományos délkelet-ázsiai leves, amelyet főként a Fülöp-szigeteken és más dél-ázsiai országokban fogyasztanak. Eredetileg halból készül, de sokféle változata létezik, beleértve a vegetáriánus verziókat is. A szója alapú sinigang egy egészséges alternatívát kínál a hagyományos húsos levesekkel szemben, miközben megőrzi az autentikus, savanykás ízvilágot. A tamarind és a friss zöldségek adják meg a leves különleges frissességét és ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Szójabab
1 l Víz
3 ek. Tamarind paszta
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöldpaprika
200 g Bok choy (vagy más zöld leveles zöldség)
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A szójababot alaposan öblítsd le, majd tedd egy nagy fazékba, és önts rá 1 liter vizet. Forrald fel, majd alacsony lángon főzd körülbelül 30-40 percig, amíg a szójabab megpuhul.

    A szójababot érdemes előző nap beáztatni, hogy csökkentsd a főzési időt és javítsd a textúráját.

    2

    Közben a hagymát és a fokhagymát vágd finomra, a paradicsomot vágd kockákra, a zöldpaprikát szeleteld fel.

    A fokhagyma és hagyma finomra vágása segít abban, hogy gyorsabban és egyenletesebben piruljanak, így intenzívebb ízt adnak a levesnek.

    3

    Egy külön serpenyőben melegítsd az olajat, majd add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek, majd add hozzá a paradicsomot és zöldpaprikát. Pirítsd még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paradicsom és a zöldpaprika karamellizálása segít, hogy a leves gazdagabb ízű legyen.

    4

    Ha a szójabab megfőtt, add hozzá a serpenyőben pirított zöldségeket a szójababos vízhez, és keverd össze.

    Ha nem szeretnéd, hogy túl híg legyen a leves, keverhetsz hozzá egy kis vízmentes alaplevet.

    5

    Adj hozzá 3 evőkanál tamarind pasztát, sót és borsot. Kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még egy kis extra sóval vagy borssal.

    A tamarind paszta adja meg a sinigang jellegzetes savanyú ízét, de ha nem található, használhatsz citromot is.

    6

    Hagyd a levest 10-15 percig főni, hogy az ízek összeérjenek. Ezután tedd bele a bok choy-t vagy más zöld leveles zöldséget, és főzd további 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A bok choy-t vagy más zöld leveleket csak az utolsó 5 percben tedd hozzá, hogy megőrizzék frissességüket és tápanyagaikat.

    7

    A kész sinigangot tálald forrón, és ízlés szerint kínálhatod egy kis rizs mellé.

    A rizs remekül kiegészíti a savanykás ízeket, és segít a leves gazdag ízvilágának élvezetében.