LangyosĂtsd meg a tejet, majd morzsold bele az Ă©lesztĆt, keverj hozzĂĄ 1 evĆkanĂĄl cukrot, Ă©s hagyd felfutni 10 perc alatt.
A tej ne legyen forrĂł, kĂŒlönben megöli az Ă©lesztĆt â kĂ©zmeleg a tökĂ©letes hĆmĂ©rsĂ©klet.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂłt, maradĂ©k cukrot. Add hozzĂĄ a felfutott Ă©lesztĆt, tojĂĄst, majd kezd el összegyĂșrni. VĂ©gĂŒl add hozzĂĄ a megolvasztott vajat Ă©s alaposan dolgozd ki a tĂ©sztĂĄt.
A tĂ©szta akkor jĂł, ha rugalmas Ă©s mĂĄr nem ragad a kezedhez â gyĂșrd legalĂĄbb 8-10 percig.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s hagyd meleg helyen kelni kb. 1 ĂłrĂĄig, amĂg duplĂĄjĂĄra nĆ.
A kelesztĂ©shez ideĂĄlis a 25â30°C-os hĆmĂ©rsĂ©klet â keress huzatmentes helyet.
Közben kĂ©szĂtsd el a pudingot: keverd el a pudingport a cukorral Ă©s kevĂ©s hideg tejjel, majd add hozzĂĄ a maradĂ©k tejet Ă©s folyamatos keverĂ©s mellett fĆzd sƱrƱre. HƱtsd ki.
A kihƱlt puding simĂĄbb lesz, ha idĆnkĂ©nt ĂĄtkevered Ă©s lefeded fĂłliĂĄval, hogy ne bĆrösödjön meg.
Ha megkelt a tĂ©szta, gyĂșrd ĂĄt, majd formĂĄzz belĆle hosszĂșkĂĄs zsemlĂ©ket. Helyezd Ćket sĂŒtĆpapĂros tepsire, lapĂtsd el kissĂ©, Ă©s egy kanĂĄl segĂtsĂ©gĂ©vel mĂ©lyĂts vĂĄjatot a közepĂŒkbe.
A vĂĄjatba kĂ©sĆbb kerĂŒl a puding â dolgozz gyorsan, hogy a tĂ©szta ne essen össze.
Töltsd meg a vĂĄjatokat a kihƱlt pudinggal, Ă©s hagyd mĂ©g 15 percet pihenni. Közben melegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra.
A sĂŒtĂ©s elĆtti pihentetĂ©s segĂt, hogy szebb legyen a tĂ©szta textĂșrĂĄja.
SĂŒsd 15â20 percig aranybarnĂĄra. Amikor kihƱltek, keverd ki a porcukrot a vĂzzel mĂĄznak, csorgasd a puding körĂ©, majd szĂłrd meg kĂłkuszreszelĂ©kkel.
A mĂĄzat csak akkor tedd rĂĄ, ha a tĂ©szta mĂĄr teljesen kihƱlt, kĂŒlönben lefolyik rĂłla.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.