Langyosítsd meg a tejet, majd morzsold bele az élesztőt, keverj hozzá 1 evőkanál cukrot, és hagyd felfutni 10 perc alatt.
A tej ne legyen forró, különben megöli az élesztőt – kézmeleg a tökéletes hőmérséklet.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót, maradék cukrot. Add hozzá a felfutott élesztőt, tojást, majd kezd el összegyúrni. Végül add hozzá a megolvasztott vajat és alaposan dolgozd ki a tésztát.
A tészta akkor jó, ha rugalmas és már nem ragad a kezedhez – gyúrd legalább 8-10 percig.
Fedd le a tésztát, és hagyd meleg helyen kelni kb. 1 óráig, amíg duplájára nő.
A kelesztéshez ideális a 25–30°C-os hőmérséklet – keress huzatmentes helyet.
Közben készítsd el a pudingot: keverd el a pudingport a cukorral és kevés hideg tejjel, majd add hozzá a maradék tejet és folyamatos keverés mellett főzd sűrűre. Hűtsd ki.
A kihűlt puding simább lesz, ha időnként átkevered és lefeded fóliával, hogy ne bőrösödjön meg.
Ha megkelt a tészta, gyúrd át, majd formázz belőle hosszúkás zsemléket. Helyezd őket sütőpapíros tepsire, lapítsd el kissé, és egy kanál segítségével mélyíts vájatot a közepükbe.
A vájatba később kerül a puding – dolgozz gyorsan, hogy a tészta ne essen össze.
Töltsd meg a vájatokat a kihűlt pudinggal, és hagyd még 15 percet pihenni. Közben melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
A sütés előtti pihentetés segít, hogy szebb legyen a tészta textúrája.
Süsd 15–20 percig aranybarnára. Amikor kihűltek, keverd ki a porcukrot a vízzel máznak, csorgasd a puding köré, majd szórd meg kókuszreszelékkel.
A mázat csak akkor tedd rá, ha a tészta már teljesen kihűlt, különben lefolyik róla.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.