A szarvas steakeket kend be olívaolajjal, majd szórd meg a barbecue rubbal, fokhagyma porral, füstölt pirospaprikával, sóval és borssal. Hagyd pihenni szobahőmérsékleten 30 percig.
A szobahőmérsékletre hozás segít egyenletesebben átsülni a húsnak. Az olívaolaj segít a fűszerek megtapadásában és extra ízt ad.
Egy smoker vagy faszenes grill segítségével készítsd elő a füstölőt 120°C-ra. Használj gyümölcsfa forgácsot, például alma- vagy cseresznyefa forgácsot, hogy lágy füstös ízt adj a húsnak.
A gyümölcsfa forgácsok lágyabb, édeskésebb ízt adnak a szarvashúshoz, ami jól harmonizál vele. A hőmérsékletet tartsd stabilan 120°C-on.
Helyezd a steakeket a füstölő rácsára, és füstöld 1 órán keresztül, amíg a belső hőmérséklet eléri az 55-58°C-ot (medium rare állapot).
A szarvashús könnyen kiszárad, ezért ne füstöld túl. A belső hőmérsékletet húshőmérővel ellenőrizd a pontos eredmény érdekében.
Ha elkészült, vedd ki a steakeket, és hagyd pihenni 10 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.
A pihentetés elengedhetetlen, hogy a hús szaftos maradjon. Takard le lazán alufóliával, hogy ne hűljön ki teljesen.
Tálald a smoked venison steaket friss rozmaringgal díszítve, mellé sült zöldségeket vagy burgonyapürét kínálva.
A rozmaring remekül illik a szarvashúshoz. A köretválasztásnál figyelj, hogy harmonizáljon az ízekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.