Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás elengedhetetlen a sima macaronokhoz. Ha nagyobb darabok maradnak a szitában, azokat ne használd fel, mert rontják a macaronok állagát.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és zsiradékmentes edényben verd fel. A cukrot fokozatosan add hozzá, hogy a hab szép fényes és stabil legyen.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverést lentről felfelé végezd, hogy ne törj össze a habot. A cél, hogy a massza szalagként folyjon le a spatuláról.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a szép 'lábak' kialakulásához sütés közben. Ellenőrizd, hogy nem ragad-e a teteje, ha hozzáérsz.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj a macaronokra, nehogy megégjenek. Ha a macaronok megsültek, könnyen leválnak a sütőpapírról.
A tölteléket készítsd el: a mogyoróvajat keverd össze a tejszínnel, majd egy keverőedényben verd habbá.
A tejszín legyen hideg, hogy könnyebben felverhető legyen.
A tejcsokoládét olvaszd fel, majd keverd hozzá a caramel szószt és a mogyoróvajat, hogy sima tölteléket kapj.
A tejcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban is felolvaszthatod. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
A mogyorókat aprítsd fel, majd keverd a töltelékhez.
A mogyorókat pirítsd meg sütőben vagy serpenyőben, mielőtt aprítod, így intenzívebb lesz az ízük.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít abban, hogy a töltelék ne folyjon ki a macaronokból.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket egyenletesen oszd el a macaronokon, hogy mindegyik egyforma legyen.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés után lesznek a macaronok igazán finomak és omlósak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.