Snickers macaron

Snickers macaron

A Snickers csokoládé 1930-ban jelent meg, és azóta is az egyik legnépszerűbb édesség a világon. A Snickers macaron ötvözi ezt az édességet a francia macaron eleganciájával, így egy igazán finom, mogyorós és karamellás desszertet eredményez. Ez a változat a mogyoróvajat, karamell szószt és tejcsokoládét használ, hogy visszaadja a Snickers ízvilágát.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
50 g Mogyoróvaj
100 ml Tejszín
100 g Tejcsokoládé
30 g Caramel szósz
30 g Mogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás elengedhetetlen a sima macaronokhoz. Ha nagyobb darabok maradnak a szitában, azokat ne használd fel, mert rontják a macaronok állagát.

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és zsiradékmentes edényben verd fel. A cukrot fokozatosan add hozzá, hogy a hab szép fényes és stabil legyen.

    3

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverést lentről felfelé végezd, hogy ne törj össze a habot. A cél, hogy a massza szalagként folyjon le a spatuláról.

    4

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg.

    5

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a szép 'lábak' kialakulásához sütés közben. Ellenőrizd, hogy nem ragad-e a teteje, ha hozzáérsz.

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj a macaronokra, nehogy megégjenek. Ha a macaronok megsültek, könnyen leválnak a sütőpapírról.

    7

    A tölteléket készítsd el: a mogyoróvajat keverd össze a tejszínnel, majd egy keverőedényben verd habbá.

    A tejszín legyen hideg, hogy könnyebben felverhető legyen.

    8

    A tejcsokoládét olvaszd fel, majd keverd hozzá a caramel szószt és a mogyoróvajat, hogy sima tölteléket kapj.

    A tejcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban is felolvaszthatod. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    9

    A mogyorókat aprítsd fel, majd keverd a töltelékhez.

    A mogyorókat pirítsd meg sütőben vagy serpenyőben, mielőtt aprítod, így intenzívebb lesz az ízük.

    10

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít abban, hogy a töltelék ne folyjon ki a macaronokból.

    11

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket egyenletesen oszd el a macaronokon, hogy mindegyik egyforma legyen.

    12

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés után lesznek a macaronok igazán finomak és omlósak.