Készítsd elő a hozzávalókat: a sertéshúst és hájat daráltass le, majd a fokhagymát zúzd össze.
A legjobb eredmény érdekében használj minél zsírosabb sertéshúst és hájat.
Egy nagy tálban keverd össze a darált húst, hájat, édes és erős paprikát, sót, borsot, valamint a zúzott fokhagymát. Gyúrd össze alaposan, hogy egységes masszát kapj.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod, de a paprikának kell dominálnia.
Áztasd be a disznóbelet meleg vízbe, hogy rugalmas legyen, majd töltsd meg a húsos keverékkel. Ügyelj, hogy ne maradjanak légbuborékok, és a bél egyenletesen teljen meg.
A belet alaposan öblítsd ki az áztatás után, és használj töltőgépet a könnyebb és egyenletesebb töltéshez.
Köss csomót a bélvégekre, majd szárítsd a sobrassadát jól szellőző, száraz helyen 3-4 hétig. Az érlelés alatt rendszeresen ellenőrizd.
Az érleléshez ideális helyiség hűvös, sötét és jól szellőző. A penészedést ecetes vízzel töröld le.
Az érlelés után szeleteld fel, és tálald friss kenyérrel vagy tapas részeként.
A sobrassada hűtőben tárolva tovább eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.