Készítsd elő a hozzávalókat: a fokhagymát aprítsd finomra, és a darált húst keverd össze a sertészsírral egy nagy tálban.
A legjobb eredmény érdekében használj jó minőségű, zsíros darált sertéshúst.
Add hozzá az édes paprikát, csípős paprikát, sót, borsot és az aprított fokhagymát. Gyúrd össze alaposan, hogy minden fűszer egyenletesen eloszoljon.
A sobrassada ízének kulcsa a jó minőségű paprika. Használj füstölt paprikát is a még autentikusabb ízért. Kóstold meg a keveréket, és ha szükséges, adj hozzá még sót vagy paprikát.
Helyezd a bélt hideg vízbe, hogy rugalmas legyen, majd öblítsd ki belülről is. Ez biztosítja, hogy a töltés során ne szakadjon el.
A bél előkészítése nagyon fontos lépés. Alaposan öblítsd ki, hogy eltávolítsd a sót és a szennyeződéseket.
Töltsd meg a bélt a húsos keverékkel, ügyelve arra, hogy ne maradjanak légbuborékok. Kösd el a végeket spárgával.
Használj kolbásztöltőt, ha van, hogy egyenletesen töltsd meg a bélt. Ha nincs, használhatsz egy kanalat vagy egy nagy nyomózsákot is. Figyelj, hogy ne töltsd túl a bélt, mert szétrepedhet.
Helyezd a megtöltött kolbászokat egy szellős helyre, és hagyd száradni 3-4 hétig. Ez idő alatt alakul ki a sobrassada jellegzetes ízvilága.
A szárításhoz válassz egy hűvös, száraz és szellős helyet. A páratartalom ne legyen túl magas, mert a kolbász megpenészedhet. A szárítási idő függ a kolbász vastagságától és a környezeti feltételektől.
Fogyasztás előtt szeleteld vékonyra, és tálald kenyérrel vagy más hagyományos spanyol kísérőkkel.
A sobrassada a legjobb szobahőmérsékleten tálalva. Kínálhatsz mellé pirítóst, olívabogyót és sajtot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.