Kezdd a tojások elkészítésével: forralj vizet, és tedd bele a tojásokat pontosan 6 percre. Ezután azonnal helyezd őket jeges vízbe, majd hámozd meg. Így lesz tökéletesen lágy a sárgája.
A tojások legyenek szobahőmérsékletűek, mielőtt a forró vízbe teszed őket, így kevésbé repednek meg. A főzési idő pontos betartása kulcsfontosságú a tökéletes lágy tojás eléréséhez.
Szeleteld fel a shiitake gombát, aprítsd a zöldhagymát, reszeld le a gyömbért és zúzd össze a fokhagymát. Ez megkönnyíti a főzést.
A hozzávalók előkészítése felgyorsítja a főzési folyamatot. A shiitake gomba helyett használhatsz más gombát is, például csiperkét vagy laskagombát.
Melegítsd fel a zöldségalaplevet közepes lángon, majd add hozzá a szójaszószt, miso pasztát, gyömbért és fokhagymát. Keverd simára, amíg a miso teljesen feloldódik.
A miso pasztát először kevés alaplével keverd el, mielőtt a többihez adod, így könnyebben feloldódik és nem csomósodik. A szójaszósz mennyiségét ízlés szerint állíthatod.
Add hozzá a shiitake gombát az alapléhez, és főzd 5-6 percig, amíg megpuhul. Ez adja meg az alaplé karakteres ízét.
A gomba főzési ideje függ a méretétől és vastagságától. Kóstold meg a gombát, hogy meggyőződj arról, hogy elég puha-e.
Ezalatt főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagolás szerint. Ha elkészült, öblítsd át hideg vízzel, és egy kevés szezámolajjal keverd át, hogy ne ragadjon össze.
A tésztát ne főzd túl, mert a forró levesben tovább puhul. A szezámolaj segít megőrizni a tészta rugalmasságát és megakadályozza az összeragadást.
Tedd a ramen tésztát tálakba, merd rá a forró alaplevet és a gombát. Helyezd rá a félbevágott lágy tojásokat – vigyázz, hogy a sárgájuk sértetlen maradjon.
A tálakat melegítsd elő, hogy a leves tovább maradjon forró. A tojásokat óvatosan vágd félbe, hogy a sárgájuk ne folyjon ki.
Szórd meg zöldhagymával, díszítsd nori lappal, és locsold meg kevés szezámolajjal. Tipp: a nori lapot közvetlenül tálalás előtt tedd rá, hogy ropogós maradjon.
Díszítheted még a ramenet babcsírával, pácolt bambuszrüggyel vagy chiliolajjal is. A szezámolaj helyett használhatsz chiliolajat is, ha szereted a csípőset.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.