Sopaipilla chilena édesen, mézzel leöntve és fahéjjal megszórva

Sopaipilla chilena édesen

A sopaipilla chilena egy hagyományos chilei édesség, amely édes és sós változatban egyaránt ismert. Az édes változat a családok körében ünnepi étel, és tökéletes desszertként szolgál. A tésztája könnyed és finom, míg a méz és fahéj gazdagítja a falatokat. Ez az édesség az igazi chilei vendégszeretetet tükrözi, és minden falata egy kis dél-amerikai élményt ad. Tökéletes választás bármilyen alkalomra, akár ünnepekre, akár csak egy délutáni finomságra. A tészta alapja a pihenés után könnyen nyújtható és szép aranybarnára sül.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Liszt
250 ml Víz
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
50 g Cukor
50 g Vaj
500 ml Növényi olaj
100 g Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport és sót egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a puha vajat.

    Ha a vaj túl kemény, mikróban 5-10 másodpercre melegítheted, hogy könnyebben be tudjon keveredni a lisztbe.

    2

    Lassan adagoljuk hozzá a vizet, és addig gyúrjuk, míg egy sima, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha szükséges, még egy kis lisztet adhatunk hozzá.

    Ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor a sopaipillák nem lesznek olyan puhák. Ha túl lágy lenne a tészta, egy kis liszt segíthet.

    3

    A tésztát fóliába csomagoljuk, és hagyjuk pihenni 30 percig a hűtőben.

    A pihentetés segít a tészta pihentetésében, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    4

    A pihentetés után lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk ki a tésztát. Közepes méretű köröket szaggatunk ki belőle.

    Használj egy poharat vagy egy szaggatót a tészta kiszaggatásához, és mindig mártsd lisztbe, hogy ne ragadjon.

    5

    A növényi olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük. Miután az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet (kb. 180°C), elkezdjük sütni a tésztakorongokat aranybarnára.

    Ha nem vagy biztos a hőmérsékletben, tegyél egy kis darabot a tésztából az olajba – ha azonnal sercegni kezd, a hőmérséklet ideális.

    6

    Minden egyes tésztát mindkét oldalon aranybarnára sütjük. Egy papírtörlőre szedjük őket, hogy a felesleges olajat felitassuk.

    Ha túl gyorsan sült, próbáld csökkenteni az olaj hőmérsékletét, hogy a tészta ne süljön túl kívül, miközben belül még nyers marad.

    7

    Miután a sopaipillák kihűltek, locsold meg őket mézzel és tálald.

    A méz mellett a fahéjjal is megszórhatod a sopaipillákat, hogy különlegesebb ízt adj neki.