Sopaipilla új-mexikói avokádóval, tálalva egy friss avokádó krémmel és ropogós tésztával

Sopaipilla új-mexikói avokádóval

A sopaipilla hagyományosan egy új-mexikói étel, amelyet gyakran kínálnak édes vagy sós töltelékekkel. Az avokádó krémmel tálalt változat egy friss és könnyed ételt biztosít, amely ideális választás egy könnyű vacsorához vagy előételként. Az avokádó gazdag krémes íze és a ropogós tészta tökéletes kombinációja az ételnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
150 ml Víz
500 ml Olaj
2 db Friss avokádó
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport és sót keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá a vizet, és gyúrjuk össze a tésztát.

    A tészta akkor lesz megfelelő, ha nem ragad a kezünkhöz, és sima, rugalmas textúrája lesz.

    2

    A tésztát fóliába csomagoljuk, és pihentetjük 15-20 percig, hogy könnyebben kinyújtható legyen.

    A pihentetés segít a tésztát könnyebben dolgozhatóvá tenni, így ne hagyjuk ki.

    3

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra, majd vágjuk fel kisebb négyzetekre vagy téglalapokra.

    A sopaipillák hagyományosan kis négyzetek, de formázhatjuk őket téglalap alakúra is, attól függően, hogy tálalni szeretnénk.

    4

    A felforrósított olajban süssük ki a tésztát, amíg mindkét oldala aranybarnára pirul. A kész sopaipillákat papírtörlőre tesszük, hogy leitatjuk a felesleges olajat.

    A sopaipillákat csak addig süssük, amíg szépen megpirulnak, ügyeljünk arra, hogy ne égjenek meg.

    5

    Miközben a sopaipillák sülnek, készítsük el az avokádó krémet. Az avokádókat hámozzuk meg, magjukat távolítsuk el, és villával pürésítsük.

    Ha az avokádó túl kemény, érdemes kicsit tovább érlelni, hogy könnyebben pürésíthető legyen.

    6

    A pürésített avokádóhoz adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, citromlevet, sót és borsot. Keverjük alaposan össze, hogy sima krémet kapjunk.

    A citromlé nemcsak frissíti az ízt, de megakadályozza az avokádó barnulását is.

    7

    Tálaláskor a friss, meleg sopaipillákat az avokádó krémmel kínáljuk. A sopaipillák remekül illenek az avokádó krémhez, ami gazdag, krémes ízt ad.