Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a fekete borsot.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyen csomós a tészta.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és a vizet.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a crêpe könnyű és levegős legyen.
Fokozatosan öntsd a folyékony hozzávalókat a liszthez, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A keveréshez használj habverőt, így könnyebben elkerülheted a csomók kialakulását. Ha mégis csomós lenne, szűrd át a tésztát.
Add hozzá az olvasztott vajat, majd hagyd a tésztát pihenni legalább 15 percig, hogy a liszt jól felszívja a folyadékot.
A pihentetés fontos, hogy a tészta selymesebb legyen és könnyebben lehessen sütni.
Egy serpenyőt kenj meg egy kevés olívaolajjal vagy vajjal, és melegítsd közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró, de ne túl forró, mert akkor a crêpe megég.
Önts egy kis merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, majd egyenletesen oszlasd el, hogy vékony palacsintát kapj.
A tésztát gyorsan és egyenletesen oszlasd el, hogy a crêpe vékony legyen. Ha túl vastag, adj hozzá még egy kevés tejet a tésztához.
Süsd 1-2 percig, amíg a szélek kezdenek elválni, majd fordítsd meg, és süsd még 1 percig a másik oldalon.
A crêpe akkor van kész, ha a szélei aranybarnák és könnyen elválik a serpenyőtől.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, és halmozd egymásra a kész crêpe-eket, hogy ne száradjanak ki.
A kész crêpe-eket takard le egy konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.
Töltsd meg kedvenc sós hozzávalóiddal, például sajttal, sonkával, spenóttal vagy gombával.
A töltelék lehet hideg vagy meleg, ízlés szerint.
Tálald melegen, frissen őrölt borssal és egy kevés extra vajjal megkenve.
A crêpe-et sokféleképpen tálalhatod, akár feltekerve, akár háromszög alakúra hajtva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.