S贸s karamell谩s cannoli t谩lalva

S贸s karamell谩s cannoli

A s贸s karamella k眉l枚nleges 铆zharm贸ni谩j谩t a 20. sz谩zad m谩sodik fel茅ben kezdt茅k sz茅les k枚rben alkalmazni az 茅dess茅gek vil谩g谩ban. A gazdag karamell 茅s a finoman adagolt s贸 egy眉ttese k眉l枚n枚sen j贸l 茅rv茅nyes眉l a mascarpon茅s t枚ltel茅kben, f艖leg ha egy ropog贸s olasz cannoli h茅jba t枚ltj眉k. Ez a modern verzi贸 ide谩lis v谩laszt谩s 眉nnepi alkalmakra, k眉l枚nleges vend茅gek fogad谩s谩ra vagy ha egy nem h茅tk枚znapi desszerttel szeretn茅nk meglepni valakit. A s贸s karamell remek眉l ellens煤lyozza az 茅des 铆zeket, 铆gy azok sz谩m谩ra is kiv谩l贸, akik nem kedvelik a t煤ls谩gosan 茅des desszerteket. Tipp: a karamellt ak谩r saj谩t kez疟leg is elk茅sz铆theted, de k茅szen v谩s谩rolt, magas min艖s茅g疟 s贸s karamellkr茅mmel is dolgozhatsz. A cannolik h茅j谩t 茅rdemes el艖re kis眉tni, de a kr茅mmel csak k枚zvetlen眉l a t谩lal谩s el艖tt t枚ltsd meg, hogy a h茅j meg艖rizze ropog贸s 谩llag谩t.

El艖k茅sz眉let 45 perc
Elk茅sz铆t茅s 10 perc
Teljes 55 perc
1460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 6
200 g Liszt
30 g Cukor
30 g Vaj
1 db Toj谩s
40 ml Feh茅rbor
1 csipet S贸
150 g S贸s karamell kr茅m
100 g Mascarpone
30 g Porcukor
1 tk. Van铆lia kivonat
500 ml Olaj a s眉t茅shez

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    Egy nagy kever艖t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, cukrot 茅s s贸t. Add hozz谩 a vajat, toj谩st 茅s feh茅rbort, majd gy煤rd sima, rugalmas t茅szt谩v谩. F贸li谩ba csomagolva pihentesd a h疟t艖ben 30 percig.

    A t茅szt谩t ne gy煤rd t煤l, mert akkor kem茅ny lesz. Csak addig gy煤rd, am铆g 枚ssze谩ll.

    2

    A kr茅mhez keverd 枚ssze a s贸s karamell kr茅met, mascarpon茅t, porcukrot 茅s van铆li谩t egy t谩lban. Spatul谩val dolgozd sim谩ra, majd tedd a h疟t艖be legal谩bb 30 percre, hogy j贸l adagolhat贸 legyen.

    Ha nincs s贸s karamell kr茅med, k茅sz铆thetsz h谩zilag is. A l茅nyeg, hogy a karamellbe egy csipet s贸t tegy茅l.

    3

    A t茅szt谩t lisztezett fel眉leten ny煤jtsd ki v茅konyra, majd v谩gj bel艖le 10x10 cm-es n茅gyzeteket. Tekerd fel 艖ket f茅m cannoli form谩kra, a sz茅leket nedves铆tsd be 茅s nyomd le, hogy s眉t茅s k枚zben ne ny铆ljanak sz茅t.

    Ha nincs cannoli form谩d, s眉t艖pap铆rb贸l is k茅sz铆thetsz t枚lcs茅reket.

    4

    Hev铆tsd fel az olajat egy m茅ly ed茅nyben 180掳C-ra. S眉ss 2-3 darabot egyszerre aranybarn谩ra. Pap铆rt枚rl艖n itasd le r贸luk az olajat, majd ha kih疟ltek, 贸vatosan cs煤sztasd le a form谩kr贸l.

    Az olaj h艖m茅rs茅klet茅t ellen艖rizd s眉t艖thermometerrel, mert ha t煤l forr贸 az olaj, a t茅szta gyorsan meg茅g.

    5

    Habzs谩k seg铆ts茅g茅vel t枚ltsd meg a kih疟lt cannolikat a s贸s karamell谩s kr茅mmel. T枚ltsd meg mindk茅t v茅g茅n, hogy egyenletes legyen a t枚ltel茅k. A ropog贸s 谩llag 茅rdek茅ben t谩lal谩s el艖tt t枚ltsd meg.

    A cannolik t枚lt茅s茅n茅l figyelj, hogy ne nyomd t煤l a kr茅met, mert a t茅szta elt枚rhet.

    6

    T谩lal谩skor enyh茅n sz贸rd meg porcukorral. A s贸s karamell gazdag, 茅desk茅s-s贸s 铆ze j贸l ellens煤lyozza a t茅szta ropog贸ss谩g谩t. Extra d铆sz铆t茅sre nincs sz眉ks茅g, az 铆zvil谩g 枚nmag谩茅rt besz茅l.

    A porcukor helyett sz贸rhatsz r谩 egy kev茅s kaka贸port is.