Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.
A pontos mérés nagyon fontos a macaron készítésénél, ezért használj digitális mérleget.
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.
A szitálás segít, hogy a macaronok felülete sima legyen.
A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű. A cukrot fokozatosan add hozzá, hogy a hab stabilabb legyen.
A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.
A keverést lentről felfelé végezd, hogy megőrizd a hab levegősségét. A tésztának szalagszerűen kell lefolynia a spatuláról.
A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy a macaronok egyforma méretűek legyenek.
Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.
A pihentetés nagyon fontos, hogy a macaronok szép lábakat kapjanak sütés közben.
Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a macaronokra. Ha a tetejük megbarnul, takard le őket alufóliával.
A sós karamellás töltelékhez a barna cukrot egy lábosban melegítsd, amíg folyékonnyá válik és karamellizálódik. Add hozzá a vajat és a tejszínt, majd folyamatosan keverve készíts karamellás szirupot.
A karamell készítésekor ne keverd a cukrot, csak forgasd a lábost. A tejszínt óvatosan öntsd hozzá, mert fröcsöghet.
Keverd simára a karamellás szirupot, és hagyd hűlni. Közben olvaszd meg a fehér csokoládét vízgőz felett, majd keverd össze a karamellával.
A fehér csokoládé segít, hogy a ganache stabilabb legyen. A ganache-t hűtsd le teljesen, mielőtt a macaronokra töltenéd.
A karamellás ganache-ot töltsd a kihűlt macaronok belsejébe, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.
A ganache-t habzsákból könnyebb a macaronokra adagolni. A macaronoknak egyforma méretűeknek kell lenniük, hogy szépen illeszkedjenek egymáshoz.
A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a macaronok íze intenzívebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.