Sós karamellás macaron tálalva

Sós karamellás macaron

A macaron története Franciaországban kezdődött, és azóta világszerte elterjedt. A sós karamellás változat a karamell gazdag ízét és a csokoládé krémességét ötvözi a finom, ropogós macaron héjjal. Ez a desszert ideális választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni, és a sós-édes ízek kombinációja igazán egyedivé teszi. A karamellás töltelék és a csokoládé összeérve egyszerűen megunhatatlan élményt ad.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
120 g Tojáshab
50 g Granulált cukor
60 g Vaj
50 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé
100 g Barna cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.

    A pontos mérés nagyon fontos a macaron készítésénél, ezért használj digitális mérleget.

    2

    Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.

    A szitálás segít, hogy a macaronok felülete sima legyen.

    3

    A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű. A cukrot fokozatosan add hozzá, hogy a hab stabilabb legyen.

    4

    A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.

    A keverést lentről felfelé végezd, hogy megőrizd a hab levegősségét. A tésztának szalagszerűen kell lefolynia a spatuláról.

    5

    A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy a macaronok egyforma méretűek legyenek.

    6

    Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.

    A pihentetés nagyon fontos, hogy a macaronok szép lábakat kapjanak sütés közben.

    7

    Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a macaronokra. Ha a tetejük megbarnul, takard le őket alufóliával.

    8

    A sós karamellás töltelékhez a barna cukrot egy lábosban melegítsd, amíg folyékonnyá válik és karamellizálódik. Add hozzá a vajat és a tejszínt, majd folyamatosan keverve készíts karamellás szirupot.

    A karamell készítésekor ne keverd a cukrot, csak forgasd a lábost. A tejszínt óvatosan öntsd hozzá, mert fröcsöghet.

    9

    Keverd simára a karamellás szirupot, és hagyd hűlni. Közben olvaszd meg a fehér csokoládét vízgőz felett, majd keverd össze a karamellával.

    A fehér csokoládé segít, hogy a ganache stabilabb legyen. A ganache-t hűtsd le teljesen, mielőtt a macaronokra töltenéd.

    10

    A karamellás ganache-ot töltsd a kihűlt macaronok belsejébe, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.

    A ganache-t habzsákból könnyebb a macaronokra adagolni. A macaronoknak egyforma méretűeknek kell lenniük, hogy szépen illeszkedjenek egymáshoz.

    11

    A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a macaronok íze intenzívebb legyen.