Soto ayam korianderrel, indonéz csirkeleves, kókusztejjel és friss fűszerekkel

Soto ayam korianderrel

A soto ayam egy klasszikus indonéz étel, amelyet gyakran reggelire vagy ebédre fogyasztanak. Az étel gazdag íze és tápláló jellege miatt nagyon népszerű, és számos variációja létezik. A soto ayam eredetileg a szigetvilág középső részéről származik, és az indonéz kultúra szerves részévé vált. A csirke, a fűszerek és a kókusztej kombinációja egy különleges, gazdag ízvilágot ad, amelyet friss korianderrel és lime-mal tálalva még finomabbá tesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (csirkemell vagy csirkecomb)
1500 ml Víz
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 szál Lemon grass (citromfű)
2 cm Galangal (friss gyömbér)
1 tk. Koriander
1 tk. Kurkumapor
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 ml Kókusztej
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst tedd egy nagy fazékba, öntsd fel vízzel, és főzd meg 20-25 percig, amíg a hús megpuhul.

    A csirke alaplevet ad az ételnek, ezért érdemes a főzés során időnként leszedni a habot, hogy tiszta levest kapj.

    2

    Amíg a csirkehús fő, a hagymát és fokhagymát apróra vágd, a citromfüvet pedig csomózd össze, hogy könnyen eltávolíthasd később.

    A citromfű friss ízt ad, de fontos, hogy ne hagyd benne túl sokáig a levesben, mert túl erős lesz.

    3

    A galangalt (vagy friss gyömbért) és a koriandert is vágd apróra, és tedd félre a felhasználásig.

    A galangal különleges, fűszeres ízt ad, de ha nem találsz frisset, használhatsz helyette gyömbért.

    4

    Miután a csirkehús megfőtt, szedd ki a fazékból, és a húsot szedd le a csontról, majd tedd félre.

    A csirkehús könnyen lefejthető, ha egy kicsit hagyod hűlni, így nem fog annyira megégni a kezed.

    5

    A főzővizet szűrd le, és tedd vissza a fazékba. Add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, galangalt, koriandert, kurkumát és citromfüvet. Főzd tovább alacsony lángon 10 percig.

    A fűszerek lassan főzve kiadják a legjobb ízeket, és az alaplé igazán gazdag lesz.

    6

    A kókusztejet és a főtt csirkehúst add hozzá a leveshez, majd sózd, borsozd, és főzd még 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusztej krémes ízt ad, de ügyelj arra, hogy ne forrald túl magas hőmérsékleten, hogy ne váljon szét.

    7

    Tálald a levest friss korianderrel díszítve, és egy szelet lime-mal a tetején.

    A lime friss savanykás íze tökéletesen kiegészíti a gazdag, fűszeres levest.