Soto Lamongan csirkeleves rántott hagymával, friss korianderrel tálalva

Soto Lamongan (csirkeleves rántott hagymával)

A Soto Lamongan egy népszerű indonéz étel, amelyet gazdag csirkeleves és rántott hagyma díszít. Az étel a lamongan régióból származik, és a friss koriander és a kókusztej különleges ízélményt biztosít. A rántott hagyma ropogóssága és a citromos frissesség teszi a soto-t igazi ínycsiklandó élménnyé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (csirkecomb vagy csirkemell)
2 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 szál Lemongrass (citromfű)
1 tk. Kurkuma
1 cm Gyömbér
2 db Lime
2 db Tojás
50 g Rántott hagyma
200 ml Kókusztej
1 tk.
1 csokor Friss koriander
100 g Tészta (sotohoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst tedd egy lábasba, öntsd fel vízzel és forrald fel. Miután felforrt, vedd le a habot, és add hozzá a sót. Főzd közepes lángon 25-30 percig, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A csirkehús főzésekor ügyelj arra, hogy a víz mindig ellepje a húst, és időnként ellenőrizd a víz szintjét.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért és a kurkumát pedig hámozd meg, és reszeld le. A lemongrassot vágd félbe és ütögesd meg, hogy kiengedje az aromáját.

    Ha nincs friss lemongrassod, használhatsz citromhéjat is, de a lemongrassz íze egyedülálló, ezért érdemes friss alapanyagokkal dolgozni.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, gyömbért, kurkumát és lemongrassot 3-4 percig, amíg illatosak nem lesznek.

    A hagyma és a fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket, de ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a pirított fűszerkeveréket a leveshez, és főzd még 5 percig. Közben főzd meg a tésztát külön vízben.

    A tészta nem szükséges túl sokáig főzni, épp hogy al dente legyen, hogy ne essen szét a levesben.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet a leveshez, és keverd jól össze. Hagyd, hogy a leves 10 percig főjön, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusztej krémessé és gazdaggá teszi a levest. Ha túl sűrűnek találod, egy kevés vizet is adhatunk hozzá.

    6

    A tálaláshoz törd szét a főtt csirkehúst, és tedd a levesbe. Tedd rá a főtt tésztát is.

    A csirkehúst kézzel is szét lehet törni, hogy jobban átjárja a leves a hús ízét.

    7

    Tálaláskor add hozzá a főtt tojást, friss koriandert, és szórd meg rántott hagymával.

    A rántott hagyma extra ropogós textúrát ad, míg a friss koriander frissességet kölcsönöz a levesnek.