Souse hagymával és fokhagymával, friss, ínycsiklandó étel tálalva

Souse hagymával és fokhagymával

A Souse hagymával és fokhagymával egy tradicionális indiai étel, amely a sertéshús gazdag ízét hangsúlyozza. Az étel először Dél-Indiában vált népszerűvé, és az évtizedek során sok család saját receptjeivel gazdagította. Az étel különlegessége a boros, ecetes pác, amely mélyíti a hús ízét, míg a fokhagyma és a hagyma az alapízeket erősíti. A souse minden falata egy ínycsiklandó élmény, amely tökéletes választás bármely étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Sertéshús (lábszár vagy húsos részek)
2 db Vöröshagyma
6 gerezd Fokhagyma
200 ml Fehér bor
2 ek. Ecet
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 db Babérlevél
3 ek. Olívaolaj
1 evőkanál Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd kisebb darabokra, majd egy nagyobb lábasban kezdd el pirítani az olívaolajon, hogy minden oldala aranybarna legyen.

    A hús darabokat ne rakd túl közel egymáshoz, így jobban meg tudják pirulni, és nem főnek, hanem sülnek.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a húsdarabokhoz. Keverd össze, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat. Az ideális, ha üvegesre pirul, de nem karamellizálódik túl.

    3

    Ezután öntsd hozzá a fehér bort és az ecetet, majd adj hozzá sót, borsot és babérlevelet. Keverd össze, majd hagyd főzni alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús puha lesz.

    A fehér bor és az ecet frissítő savasságot ad az ételnek, míg a babérlevél és a fokhagyma gazdagítják az ízét. Ha szükséges, pótolj vizet, hogy mindig folyadékban legyen a hús.

    4

    Amikor a hús megpuhult, vegyél le a tűzről, és hagyd kicsit pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A hús pihenése segíti, hogy a belső szaftos maradjon, és a fűszerek jobban átjárják.

    5

    Tálald a kész souse-t melegen, petrezselyemmel díszítve, és egy friss kenyérrel vagy főtt rizssel.

    A friss kenyér vagy rizs tökéletesen illik hozzá, mivel felszívja a gazdag, ízes szaftot.