Souse hagymåval és fokhagymåval, friss, ínycsiklandó étel tålalva

Souse hagymåval és fokhagymåval

A Souse hagymĂĄval Ă©s fokhagymĂĄval egy tradicionĂĄlis indiai Ă©tel, amely a sertĂ©shĂșs gazdag Ă­zĂ©t hangsĂșlyozza. Az Ă©tel elƑször DĂ©l-IndiĂĄban vĂĄlt nĂ©pszerƱvĂ©, Ă©s az Ă©vtizedek sorĂĄn sok csalĂĄd sajĂĄt receptjeivel gazdagĂ­totta. Az Ă©tel kĂŒlönlegessĂ©ge a boros, ecetes pĂĄc, amely mĂ©lyĂ­ti a hĂșs Ă­zĂ©t, mĂ­g a fokhagyma Ă©s a hagyma az alapĂ­zeket erƑsĂ­ti. A souse minden falata egy Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©ny, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs bĂĄrmely Ă©tkezĂ©shez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 Ăłra 20 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 800 g SertĂ©shĂșs (lĂĄbszĂĄr vagy hĂșsos rĂ©szek)
⭕ 2 db Vöröshagyma
⭕ 6 gerezd Fokhagyma
⭕ 200 ml FehĂ©r bor
⭕ 2 ek. Ecet
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 db BabĂ©rlevĂ©l
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 evƑkanál Petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertĂ©shĂșst vĂĄgd kisebb darabokra, majd egy nagyobb lĂĄbasban kezdd el pirĂ­tani az olĂ­vaolajon, hogy minden oldala aranybarna legyen.

    A hĂșs darabokat ne rakd tĂșl közel egymĂĄshoz, Ă­gy jobban meg tudjĂĄk pirulni, Ă©s nem fƑnek, hanem sĂŒlnek.

    2

    A vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, majd add hozzĂĄ a hĂșsdarabokhoz. Keverd össze, Ă©s pirĂ­tsd Ƒket 5-7 percig, amĂ­g a hagyma ĂŒvegesedik.

    A hagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert keserƱvĂ© vĂĄlhat. Az ideĂĄlis, ha ĂŒvegesre pirul, de nem karamellizĂĄlĂłdik tĂșl.

    3

    EzutĂĄn öntsd hozzĂĄ a fehĂ©r bort Ă©s az ecetet, majd adj hozzĂĄ sĂłt, borsot Ă©s babĂ©rlevelet. Keverd össze, majd hagyd fƑzni alacsony lĂĄngon 1,5-2 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g a hĂșs puha lesz.

    A fehĂ©r bor Ă©s az ecet frissĂ­tƑ savassĂĄgot ad az Ă©telnek, mĂ­g a babĂ©rlevĂ©l Ă©s a fokhagyma gazdagĂ­tjĂĄk az Ă­zĂ©t. Ha szĂŒksĂ©ges, pĂłtolj vizet, hogy mindig folyadĂ©kban legyen a hĂșs.

    4

    Amikor a hĂșs megpuhult, vegyĂ©l le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd kicsit pihenni, hogy az Ă­zek jĂłl összeĂ©rjenek.

    A hĂșs pihenĂ©se segĂ­ti, hogy a belsƑ szaftos maradjon, Ă©s a fƱszerek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk.

    5

    TĂĄlald a kĂ©sz souse-t melegen, petrezselyemmel dĂ­szĂ­tve, Ă©s egy friss kenyĂ©rrel vagy fƑtt rizssel.

    A friss kenyér vagy rizs tökéletesen illik hozzå, mivel felszívja a gazdag, ízes szaftot.