A sertéshúst vágd kisebb darabokra, majd egy nagyobb lábasban kezdd el pirítani az olívaolajon, hogy minden oldala aranybarna legyen.
A hús darabokat ne rakd túl közel egymáshoz, így jobban meg tudják pirulni, és nem főnek, hanem sülnek.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a húsdarabokhoz. Keverd össze, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
A hagymát ne pirítsd túl, mert keserűvé válhat. Az ideális, ha üvegesre pirul, de nem karamellizálódik túl.
Ezután öntsd hozzá a fehér bort és az ecetet, majd adj hozzá sót, borsot és babérlevelet. Keverd össze, majd hagyd főzni alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús puha lesz.
A fehér bor és az ecet frissítő savasságot ad az ételnek, míg a babérlevél és a fokhagyma gazdagítják az ízét. Ha szükséges, pótolj vizet, hogy mindig folyadékban legyen a hús.
Amikor a hús megpuhult, vegyél le a tűzről, és hagyd kicsit pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A hús pihenése segíti, hogy a belső szaftos maradjon, és a fűszerek jobban átjárják.
Tálald a kész souse-t melegen, petrezselyemmel díszítve, és egy friss kenyérrel vagy főtt rizssel.
A friss kenyér vagy rizs tökéletesen illik hozzá, mivel felszívja a gazdag, ízes szaftot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.