A sertĂ©shĂșst vĂĄgd kisebb darabokra, majd egy nagyobb lĂĄbasban kezdd el pirĂtani az olĂvaolajon, hogy minden oldala aranybarna legyen.
A hĂșs darabokat ne rakd tĂșl közel egymĂĄshoz, Ăgy jobban meg tudjĂĄk pirulni, Ă©s nem fĆnek, hanem sĂŒlnek.
A vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, majd add hozzĂĄ a hĂșsdarabokhoz. Keverd össze, Ă©s pirĂtsd Ćket 5-7 percig, amĂg a hagyma ĂŒvegesedik.
A hagymĂĄt ne pirĂtsd tĂșl, mert keserƱvĂ© vĂĄlhat. Az ideĂĄlis, ha ĂŒvegesre pirul, de nem karamellizĂĄlĂłdik tĂșl.
EzutĂĄn öntsd hozzĂĄ a fehĂ©r bort Ă©s az ecetet, majd adj hozzĂĄ sĂłt, borsot Ă©s babĂ©rlevelet. Keverd össze, majd hagyd fĆzni alacsony lĂĄngon 1,5-2 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂg a hĂșs puha lesz.
A fehĂ©r bor Ă©s az ecet frissĂtĆ savassĂĄgot ad az Ă©telnek, mĂg a babĂ©rlevĂ©l Ă©s a fokhagyma gazdagĂtjĂĄk az ĂzĂ©t. Ha szĂŒksĂ©ges, pĂłtolj vizet, hogy mindig folyadĂ©kban legyen a hĂșs.
Amikor a hĂșs megpuhult, vegyĂ©l le a tƱzrĆl, Ă©s hagyd kicsit pihenni, hogy az Ăzek jĂłl összeĂ©rjenek.
A hĂșs pihenĂ©se segĂti, hogy a belsĆ szaftos maradjon, Ă©s a fƱszerek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk.
TĂĄlald a kĂ©sz souse-t melegen, petrezselyemmel dĂszĂtve, Ă©s egy friss kenyĂ©rrel vagy fĆtt rizssel.
A friss kenyĂ©r vagy rizs tökĂ©letesen illik hozzĂĄ, mivel felszĂvja a gazdag, Ăzes szaftot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.