Souse marhalábbal tálalva, gazdag zöldséges leves friss korianderrel.

Souse marhalábbal

A Souse marhalábbal egy hagyományos filippínó étel, amely a marhaláb húsának gazdag, zöldségekkel és fűszerekkel készült szaftját kombinálja. Az étel különleges íze a hosszú főzés során alakul ki, amikor a hús minden íze kioldódik a vízbe, hogy egy igazán gazdag leves jöjjön létre. Az ecet és a koriander frissessége kiemeli a leves ízét, és a filippínó konyha egyik klasszikus alapételének számít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 perc
Teljes 2 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Marhaláb
2 l Víz
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 db Zöldpaprika
2 db Sárgarépa
2 db Paradicsom
5 ek. Fehér ecet
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 db Babérlevél
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhalábat tisztítsd meg, majd tedd egy nagy lábasba. Öntsd rá a vizet, és főzd 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.

    A marhaláb főzése során érdemes időnként megkeverni és leszedni a habot, hogy a szaft tiszta maradjon.

    2

    Amíg a hús fő, a hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát apróra vágd. A sárgarépát és a paradicsomot is vágd fel kisebb darabokra.

    A zöldpaprika és a paradicsom frissebb ízt ad a levesnek, de ha szeretnéd, hozzáadhatsz egy kis pirospaprikát is.

    3

    Amikor a hús megpuhult, add hozzá a felaprított zöldségeket és a babérleveleket. Főzd további 15-20 percig, amíg a zöldségek is megpuhulnak.

    A babérlevél extra ízt ad a szaftnak, de ne hagyd benne túl sokáig, mert keserűvé válhat.

    4

    Adj hozzá sót, borsot, és öntsd bele az ecetet. Ízesítsd ízlés szerint, és főzd további 5 percig.

    Az ecet segít a leves friss ízének kiemelésében, de ha túl erősnek érzed, kevesebb is elég.

    5

    A főzés végén a friss koriandert apróra vágva szórd a tetejére, és tálald forrón.

    A koriander különleges ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, más friss fűszerekkel is helyettesítheted.