A marhalábat tisztítsd meg, majd tedd egy nagy lábasba. Öntsd rá a vizet, és főzd 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.
A marhaláb főzése során érdemes időnként megkeverni és leszedni a habot, hogy a szaft tiszta maradjon.
Amíg a hús fő, a hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát apróra vágd. A sárgarépát és a paradicsomot is vágd fel kisebb darabokra.
A zöldpaprika és a paradicsom frissebb ízt ad a levesnek, de ha szeretnéd, hozzáadhatsz egy kis pirospaprikát is.
Amikor a hús megpuhult, add hozzá a felaprított zöldségeket és a babérleveleket. Főzd további 15-20 percig, amíg a zöldségek is megpuhulnak.
A babérlevél extra ízt ad a szaftnak, de ne hagyd benne túl sokáig, mert keserűvé válhat.
Adj hozzá sót, borsot, és öntsd bele az ecetet. Ízesítsd ízlés szerint, és főzd további 5 percig.
Az ecet segít a leves friss ízének kiemelésében, de ha túl erősnek érzed, kevesebb is elég.
A főzés végén a friss koriandert apróra vágva szórd a tetejére, és tálald forrón.
A koriander különleges ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, más friss fűszerekkel is helyettesítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.