Souse sertéslábakkal tálalva friss petrezselyemmel

Souse sertéslábakkal

A souse egy hagyományos magyar étel, amely a sertéslábak felhasználásával készül. Az étel gazdag, ínycsiklandó és tápláló, és az év különböző időszakaiban népszerű. A souse savanykás, fűszeres íze rendkívül népszerű a családi összejöveteleken, ahol mindenki szívesen fogyasztja a finom, omlós húsdarabokat. A souse receptje a tradicionális magyar konyha alapját képezi.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Sertésláb
100 ml Fehér ecet
500 ml Víz
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 tk. Bors
1 tk.
1 db Sárgarépa
1 csokor Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéslábakat alaposan tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. Tedd egy nagy lábasba, és öntsd fel vízzel.

    A sertéslábakat alaposan mossuk meg, hogy eltávolítsuk a felesleges szőrszálakat.

    2

    Forrald fel a vizet, majd vedd le alacsony hőmérsékletre, és főzd 1-2 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.

    A sertéslábak lassú főzése segít abban, hogy a hús teljesen megpuhuljon, és a kollagén kioldódjon.

    3

    A hagymát hámozd meg, és vágd félbe. A fokhagymát zúzd össze. A sárgarépát hámozd meg, és vágd karikákra.

    A hagymát félbevágva adjuk hozzá, hogy ne zavarja meg a leves ízét túl erősen.

    4

    Add hozzá a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, babérlevelet, borsot és sót a főzővízhez. Keverd össze, majd főzd tovább 30 percig.

    A fűszerekkel és zöldségekkel gazdagabb ízt kapunk, és a leves még finomabb lesz.

    5

    Ezután öntsd hozzá az ecetet, és főzd még 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Az ecet ad egy enyhe savanykás ízt a souse-nak, amitől még finomabbá válik.

    6

    Tálald a souse-t friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, és szép színt ad a tálalásnak.