SpĂĄrgĂĄs bao bun tĂĄlalva

SpĂĄrgĂĄs bao bun

A spĂĄrga rĂ©gĂłta nĂ©pszerƱ zöldsĂ©g EurĂłpĂĄban, de egyre inkĂĄbb teret nyer az ĂĄzsiai Ă­zekkel valĂł ötvözĂ©sben is. Ebben a bao bun receptben a spĂĄrga friss, ropogĂłs karaktere talĂĄlkozik a szĂłjaszĂłsz Ă©s szezĂĄmolaj klasszikus umamis jegyeivel. A gƑzölt bao tĂ©szta lĂĄgy, Ă©deskĂ©s alapot ad az Ă©telnek, Ă­gy minden falat harmonikus Ă©s izgalmas. A spĂĄrgĂĄt gyakran pĂĄrosĂ­tjĂĄk citrusos Ă­zekkel – ezĂ©rt a citromlĂ© nemcsak frissĂ­t, hanem kiemeli a szĂłjaszĂłsz sĂłssĂĄgĂĄt is. A fokhagymĂĄs pirĂ­tĂĄs pedig aromĂĄsabbĂĄ Ă©s teltebbĂ© teszi a fogĂĄst. Ahogy a spĂĄrga sĂŒl a serpenyƑben, Ă©s a szĂłjaszĂłsz rotyog körĂŒlötte, az illatok mĂĄr elƑre Ă­gĂ©rik a kĂŒlönleges vĂ©geredmĂ©nyt. Ez a bao bun ideĂĄlis tavaszi vagy nyĂĄri vegetĂĄriĂĄnus fogĂĄs, amit könnyƱ elkĂ©szĂ­teni, mĂ©gis lenyƱgözƑ a tĂĄlalĂĄsban. PrĂłbĂĄld ki reszelt parmezĂĄn helyett pirĂ­tott tofuval is!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
490 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 8 db Bao bun
⭕ 250 g Zöld spĂĄrga
⭕ 80 g SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 80 g SalĂĄtalevĂ©l
⭕ 1 ek. Szójaszósz
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 ek. Fekete szezámmag
⭕ 1 ek. Mikrozöldek

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöld spårgåk fås végét vågd le, a maradék szårakat mosd meg. A sårgarépåt vågd vékony csíkokra (julienne), a salåtaleveleket tépd kisebb darabokra.

    A spårgåt meghåmozhatod is, ha vastagabb a héja.

    2

    ForrĂłsĂ­ts fel egy serpenyƑt szezĂĄmolajjal, majd dobd rĂĄ az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt. EzutĂĄn add hozzĂĄ a spĂĄrgĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd közepes lĂĄngon kb. 4-5 percig, amĂ­g enyhĂ©n megpirul, de mĂ©g roppanĂłs marad.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a fokhagymĂĄt, mert megĂ©ghet Ă©s keserƱ lesz.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt Ă©s a citromlevet, majd forgasd össze a spĂĄrgĂĄval. Hagyd egy percig fƑni, amĂ­g a szĂłsz kissĂ© bevonja a zöldsĂ©get.

    A citromlé helyett hasznålhatsz rizsecetet is.

    4

    Közben a bao bunokat gƑzöld bambuszgƑzölƑben vagy egy fĂ©mszƱrƑvel lefedve 6-8 percig, amĂ­g puhĂĄk Ă©s ĂĄtgƑzöltek lesznek. Ne nyisd fel a fedƑt gƑzölĂ©s közben!

    Ha nincs gƑzölƑd, egy lĂĄbasban forralj vizet, tegyĂ©l rĂĄ egy szƱrƑt, abba a bao bunokat, Ă©s fedd le.

    5

    Nyisd szét a bao bunokat, béleld ki salåtalevéllel és sårgarépa csíkokkal, majd helyezd rå a meleg, szójaszószos spårgåt.

    A salåtalevelek helyett hasznålhatsz påcolt gyömbért is.

    6

    Szórd meg fekete szezåmmaggal és mikrozöldekkel a tetejét. Tålald frissen, amíg a bao puha, a spårga pedig meleg és ropogós.

    Ha nincs mikrozölded, hasznålhatsz aprított koriandert is.

    7

    Tipp: ha szereted a pikåns ízeket, egy kevés chiliolajjal vagy pirított fokhagymåval is megbolondíthatod.

    A spĂĄrgĂĄt ne fƑzd tĂșl, mert elveszti a roppanĂłssĂĄgĂĄt. ElĂ©g neki pĂĄr perc pĂĄrolĂĄs vagy pirĂ­tĂĄs.