Spenótos hotteok aranybarnára sült, szépen formázott tésztával

Spenótos Hotteok

A hotteok a koreai utcai éttermek egyik legismertebb fogása, amit gyakran édes és sós változatban kínálnak. A spenótos változata egy friss és egészséges alternatívát nyújt a klasszikus édes változatokhoz. A spenót gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, így a hotteok nemcsak finom, hanem tápláló is. A tésztát aranybarnára sütve, a benne lévő zöld töltelék friss, ízes és különleges ízélményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Spenót
250 g Liszt
10 g Élesztő
20 g Cukor
0.5 tk.
150 ml Meleg víz
100 ml Tej
1 db Tojás
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan mosd meg, majd vágd apróra. Ha friss spenótot használsz, forralj vizet és egy pillanatra blansírozd a spenótot, hogy megpuhuljon, majd vágd apróra.

    Ha a spenót friss, ne hagyd túl sokáig a forró vízben, különben túlpuhulhat és elveszti a szép zöld színét.

    2

    A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót keverd össze egy tálban. Közben a meleg víz és a tej keverékét öntsd hozzá, majd a tojást is add hozzá.

    Ne legyen túl forró a víz, mert az leállíthatja az élesztő működését. A tej és a víz langyos hőmérsékletű legyen.

    3

    Öntsd a folyékony összetevőket a száraz keverékhez, majd gyúrd össze a tésztát. Amikor egyneművé válik, adj hozzá egy evőkanál olajat, és folytasd a gyúrást.

    Ha túl ragadós a tészta, adj hozzá egy kis lisztet, de ne túl sokat, mert akkor nem lesz elég puha.

    4

    Hagyd pihenni a tésztát egy meleg helyen, amíg a térfogata megduplázódik, kb. 30-40 percig.

    A tésztát letakarva hagyd pihenni, hogy ne száradjon ki. Ez segít az élesztő hatékony működésében.

    5

    Miután a tészta megkelt, oszd fel kis gombócokra, és nyújtsd ki őket egy-egy kisebb kör alakúra.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    6

    Minden tésztakorong közepébe tegyél egy kanálnyi apróra vágott spenótot, majd zárd be a tésztát és formálj belőle kis batyukat.

    Ügyelj rá, hogy ne tömd túl a tésztát, mert akkor nem tud megfelelően felpuffadni sütés közben.

    7

    Forró serpenyőben, kevés olajon süsd a hotteokokat oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A tészta gyorsan megpirul, ezért figyelj rá, hogy ne süsd túl. A közepes láng segít abban, hogy a belseje is jól átsüljön.