Spicy Galbi, koreai csĂ­pƑs marhahĂșs pĂĄcban, szezĂĄmmaggal

Spicy Galbi

A Spicy Galbi egy tradicionĂĄlis koreai Ă©tel, amelyet marhahĂșsbĂłl kĂ©szĂ­tenek. A hĂșs pĂĄcban ĂĄzik, Ă©s a fƱszerek gazdag Ă­zĂ©t veszi fel, mĂ­g a szezĂĄmolaj Ă©s szĂłjaszĂłsz segĂ­t kiemelni az Ă­zeket. A csĂ­pƑs paprika Ă©s a rizsbor frissessĂ©get adnak a fogĂĄsnak, mĂ­g a pĂĄcban valĂł pĂĄcolĂĄs a marhahĂșst rendkĂ­vĂŒl omlĂłssĂĄ Ă©s Ă­zletessĂ© teszi. A Spicy Galbi KoreĂĄban gyakran kerĂŒl ĂŒnnepi Ă©tkezĂ©sekre, Ă©s nemcsak Ă­zletes, hanem lĂĄtvĂĄnyos is.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs (short ribs)
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 db Pirospaprika
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 1 tk. Chilipehely
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 300 ml Víz
⭕ 1 tk. Szezámmag
⭕ 0.5 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgd kisebb darabokra, majd tisztĂ­tsd meg a csontokat.

    A short ribs (rövid bordåk) a legjobbak, mivel ezek gazdag ízƱek és szaftosak.

    2

    A fokhagymåt és hagymåt apróra vågd fel, a pirospaprikåt is darabold fel.

    A pirospaprika hozzåadåsa fokozza az étel ízét, miközben enyhe édességet is biztosít.

    3

    Egy tålban keverd össze a szójaszószt, szezåmolajat, cukrot, chilipehelyt, sót és vizet.

    A chilipehelyt Ă­zlĂ©s szerint adagolhatod, hogy ne legyen tĂșl csĂ­pƑs.

    4

    Add hozzå a pirospaprikåt, fokhagymåt és hagymåt a szószhoz, majd jól keverd össze.

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgva könnyebben ĂĄtadjĂĄk az Ă­zĂŒket a szĂłsznak.

    5

    A marhahĂșst tedd bele a szĂłszba, Ă©s hagyd pĂĄcolĂłdni legalĂĄbb 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.

    Ha van idƑd, akĂĄr 3-4 ĂłrĂĄn keresztĂŒl is pĂĄcolhatod, hogy mĂ©g gazdagabb Ă­zt kapjon.

    6

    Egy serpenyƑben hevĂ­ts fel egy kevĂ©s szezĂĄmolajat, majd add hozzĂĄ a pĂĄcolt hĂșst, Ă©s pirĂ­tsd meg mindkĂ©t oldalĂĄt.

    A hĂșs pirĂ­tĂĄsa elƑtt ne tĂșl forrĂł serpenyƑt hasznĂĄlj, mert az Ă©tel könnyen odaĂ©ghet.

    7

    Add hozzĂĄ a maradĂ©k pĂĄcot, Ă©s pĂĄrold a hĂșst 20-25 percig, amĂ­g teljesen megpuhul.

    IdƑnkĂ©nt keverd meg, hogy a pĂĄc egyenletesen bevonja a hĂșst.

    8

    A végén szórd meg a szezåmmal, és tålald forrón, friss rizs mellett.

    A szezĂĄmmag nemcsak Ă­zt, hanem egy kis roppanĂłs textĂșrĂĄt is ad a hĂșsnak.