A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd tisztítsd meg a csontokat.
A short ribs (rövid bordák) a legjobbak, mivel ezek gazdag ízűek és szaftosak.
A fokhagymát és hagymát apróra vágd fel, a pirospaprikát is darabold fel.
A pirospaprika hozzáadása fokozza az étel ízét, miközben enyhe édességet is biztosít.
Egy tálban keverd össze a szójaszószt, szezámolajat, cukrot, chilipehelyt, sót és vizet.
A chilipehelyt ízlés szerint adagolhatod, hogy ne legyen túl csípős.
Add hozzá a pirospaprikát, fokhagymát és hagymát a szószhoz, majd jól keverd össze.
A hagymát és fokhagymát apróra vágva könnyebben átadják az ízüket a szósznak.
A marhahúst tedd bele a szószba, és hagyd pácolódni legalább 1 órán át.
Ha van időd, akár 3-4 órán keresztül is pácolhatod, hogy még gazdagabb ízt kapjon.
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés szezámolajat, majd add hozzá a pácolt húst, és pirítsd meg mindkét oldalát.
A hús pirítása előtt ne túl forró serpenyőt használj, mert az étel könnyen odaéghet.
Add hozzá a maradék pácot, és párold a húst 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.
Időnként keverd meg, hogy a pác egyenletesen bevonja a húst.
A végén szórd meg a szezámmal, és tálald forrón, friss rizs mellett.
A szezámmag nemcsak ízt, hanem egy kis roppanós textúrát is ad a húsnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.