Spicy Galbi, koreai csípős marhahús pácban, szezámmaggal

Spicy Galbi

A Spicy Galbi egy tradicionális koreai étel, amelyet marhahúsból készítenek. A hús pácban ázik, és a fűszerek gazdag ízét veszi fel, míg a szezámolaj és szójaszósz segít kiemelni az ízeket. A csípős paprika és a rizsbor frissességet adnak a fogásnak, míg a pácban való pácolás a marhahúst rendkívül omlóssá és ízletessé teszi. A Spicy Galbi Koreában gyakran kerül ünnepi étkezésekre, és nemcsak ízletes, hanem látványos is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (short ribs)
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Pirospaprika
3 ek. Szójaszósz
1 tk. Chilipehely
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Cukor
300 ml Víz
1 tk. Szezámmag
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd tisztítsd meg a csontokat.

    A short ribs (rövid bordák) a legjobbak, mivel ezek gazdag ízűek és szaftosak.

    2

    A fokhagymát és hagymát apróra vágd fel, a pirospaprikát is darabold fel.

    A pirospaprika hozzáadása fokozza az étel ízét, miközben enyhe édességet is biztosít.

    3

    Egy tálban keverd össze a szójaszószt, szezámolajat, cukrot, chilipehelyt, sót és vizet.

    A chilipehelyt ízlés szerint adagolhatod, hogy ne legyen túl csípős.

    4

    Add hozzá a pirospaprikát, fokhagymát és hagymát a szószhoz, majd jól keverd össze.

    A hagymát és fokhagymát apróra vágva könnyebben átadják az ízüket a szósznak.

    5

    A marhahúst tedd bele a szószba, és hagyd pácolódni legalább 1 órán át.

    Ha van időd, akár 3-4 órán keresztül is pácolhatod, hogy még gazdagabb ízt kapjon.

    6

    Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés szezámolajat, majd add hozzá a pácolt húst, és pirítsd meg mindkét oldalát.

    A hús pirítása előtt ne túl forró serpenyőt használj, mert az étel könnyen odaéghet.

    7

    Add hozzá a maradék pácot, és párold a húst 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Időnként keverd meg, hogy a pác egyenletesen bevonja a húst.

    8

    A végén szórd meg a szezámmal, és tálald forrón, friss rizs mellett.

    A szezámmag nemcsak ízt, hanem egy kis roppanós textúrát is ad a húsnak.