A marhahúst vágd közepes méretű kockákra. Sózd és borsozd meg, majd tedd félre.
A húst vágd egyenletes méretű kockákra, hogy egyenletesen süljenek meg.
A gyöngyhagymát tisztítsd meg. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra.
A gyöngyhagymát könnyebben megpucolhatod, ha forró vízbe mártod pár percre.
Egy nagy lábosban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a marhahúst, amíg minden oldala aranybarna nem lesz. Vedd ki a húst, és tedd félre.
Ne tedd túl a lábosba a húst egyszerre, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább több részletben pirítsd meg.
Ugyanabban a lábosban pirítsd meg a gyöngyhagymát, amíg enyhén karamellizálódik. Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és párold puhára.
A gyöngyhagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjen meg. A karamellizálódás fokozza az ízét.
Add hozzá a paradicsompürét, és pirítsd további 2 percig, hogy az ízek koncentráltabbak legyenek.
A paradicsompüré pirítása segít kihozni a legjobb ízeket és csökkenti a savanyúságát.
Tedd vissza a húst a lábosba, és öntsd fel a vörösborral. Keverd hozzá a fahéjat, a babérlevelet, a szegfűszeget és a szerecsendiót.
Használj jó minőségű száraz vörösbort, mert ez nagyban befolyásolja az étel ízét. A fűszereket teatojásban is beleteheted, így könnyebb eltávolítani a végén.
Öntsd fel vízzel vagy alaplével, hogy ellepje a hozzávalókat. Lassú tűzön főzd 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús omlós és puha lesz.
A húst addig főzd, amíg villával könnyen szétválasztható. Ha szükséges, adj hozzá több folyadékot a főzés során.
Kóstold meg, és szükség esetén ízesítsd további sóval és borssal. Tálald forrón, friss kenyérrel vagy párolt rizzsel.
A stifado íze másnapra még finomabb lesz, mert az ízek jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.