A marhahúst vágd nagyobb kockákra, sózd, borsozd, és hagyd állni 10 percig. Melegíts olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a húst aranybarnára. Tedd félre.
A húst sütés előtt töröld szárazra papírtörlővel, hogy szebben piruljon.
A megmaradt olajon pirítsd meg a gyöngyhagymát és a zúzott fokhagymát, amíg enyhén karamellizálódnak.
A gyöngyhagymát egészben hagyd, így szebben mutat az ételben.
Add hozzá a paradicsompürét, a konzerv paradicsomot, a vörösbort és a vörösborecetet. Keverd össze, majd tedd vissza a húst a lábasba.
A vörösbor helyett használhatsz száraz vörös vermutot is.
Tedd hozzá a fahéjrudat, a babérleveleket és a szegfűszeget. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húst, majd forrald fel.
A fűszereket tegyél egy teatojásba vagy gézlapba, így könnyebb lesz eltávolítani a főzés végén.
Csökkentsd a hőt, és lassú tűzön főzd a ragut 2-2,5 órán át, amíg a hús omlós lesz és az ízek összeérnek. Időnként keverd meg, és ha szükséges, pótold a vizet.
A főzés során a hús legyen mindig ellepve folyadékkal, hogy ne száradjon ki.
Tálalás előtt szórd meg friss, aprított petrezselyemmel, és kínáld rizzsel vagy friss kenyérrel.
A stifadohoz kínálhatsz fetasajtot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.